Petre Roman, omul care a indeplinit cele mai importante functii in stat - premier, ministru de externe si presedinte al Senatului - a intrat intr-o alta perioada a vietii sale. Dupa afisarea cu noua iubita, cantareata Silvia Chifiriuc, Roman va trebui sa faca fata, intr-o buna zi, unui test de stabilire a paternitatii.

Atat el, cat si mama unui baietel, Carmen Stefania Florea, nu neaga ca ar avea un copil impreuna. Ei, insa, vor trebui sa faca o vizita la IML.

E limpede ca, de o vreme incoace, fostul premier Petre Roman a devenit subiect monden datorita escapadelor sale amoroase din timpul casatoriei cu Mioara Roman. Dupa scandalul divortului si aparitia femeii pentru care a sters cu buretele 33 de ani de casnicie, la urechile presei a ajuns povestea copilului nelegitim, rod al unei relatii cu o fosta stewardesa. Toate aceste aventuri din viata privata a fostului inalt demnitar au dezvaluit o alta fateta a politicianului riguros si a profesorului universitar Petre Roman. Acum va avea, insa, de trecut "proba de foc": testul care sa demonstreze daca baietelul de opt ani, nascut de Carmen Florea, este sau nu fiul lui. Pentru acestea va trebui sa urmeze calea procedurilor legale.

Conform unui specialist de la Institutul de Medicina Legala, stabilirea paternitatii se face la cerere sau prin instanta, daca parintii nu se inteleg. in prima varianta, prezumtivul tata si mama, de comun acord, se prezinta impreuna cu copilul la IML. Au asupra lor actele de identitate si certificatul de nastere al copilului. Daca nu sunt in proces, partile solicita testul de paternitate HLA (care nu e prea relevant) sau testul ADN. Taxa e in jur de 3.000 lei. Examenul consta in recoltarea de secretie bucala de la copil, mama si prezumtivul tata. in 7-10 zile, partile vor primi raspunsul acasa. Daca mama deschide proces pentru stabilirea paternitatii, se urmeaza aceeasi procedura, doar ca solicitarea catre IML e facuta de instanta, iar rezultatul testului va ajunge pe masa judecatorilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.