Invitat la o televiziune sa-si dea cu parerea despre Eurovision 2007, Mihai Traistariu a spus ca, din cit a apucat sa vada, cel mai potrivit epitet este "babacios". Atunci n-am inteles exact ce vrea sa spuna dar acum, dupa o noapte de cosmar, m-am edificat!

Asa cum ne-am asteptat, "navetistii" poligloti n-au facut nicio isprava. Locul al treisprezecelea pe care l-au ocupat este foarte bun in raport cu prestatia oferita! Norocul lor a fost ca, la semifinala, nu s-a calificat gasca trimisa de Israel, avind un look foarte apropiat de al Todomonzilor, o melodie la fel de "dificila", dar niste voci mult mai bune! Vazind ca homeless-ii israelieni au ramas cu ochii in soare, ne-a fost foarte clar ca nici "liubaretii nostri" cu aspect de internationala socialista n-au cine stie ce sanse de reusita. Asa cum am banuit, notele joase i-au strangulat/sufocat din nou, becarii, bemolii si diezii scapati de sub control au facut ravagii in melodia si asa debila, mormaitul a inlocuit pe alocuri cintatul, iar Kamara ne-a stilcit din nou timpanul cu stilul lui original de a rosti frantuzescul "cherie". Nu i-a ajutat cu nimic faptul ca au cintat in toate limbile, rusii fiind ocupati sa-si voteze fostele state din fostul imperiu, englezii - ofticati ca nu-i voteaza nimeni, francezii - jemanfisisti, comme d`habitude, italienii - absenti. Dan Manoliu se consoleaza cu faptul ca neamtul e in coada topului, afirmind ca a fost foarte bun. De fapt, nivelul celui ales ca exemplu pozitiv era unul de cafenea provinciala, cu o voce banala si o piesa de-a dreptul ponosita.

A cistigat "baietelul" Marija Serifovici

In ceea ce priveste modul in care s-au acordat punctele, este adevarat ca, la Eurovision, aberatia este la ea acasa. Cea care s-a clasat pe primul loc, Marija din Serbia, vine dintr-o tara plina de cintarete frumoase si talentate. Reprezentanta de anul acesta arata ca un baietel tuns cu bomfaierul, are o voce destul de comuna si o melodie - la fel, cea care a scos-o din contingent fiind orchestratia cu adevarat buna. Ucraina, care si-a adjudecat locul secund, a fost reprezentata de Verka Serduchka, o "reprezentanta" aflata la o distanta de ani lumina de preafrumoasa Ruslana. Domnul rujat si cocotat pe tocuri inalte a cintat o melodie destul de vioaie, care a luat argintul numai si numai pentru ca rusii s-au votat intre ei. Drept pentru care, vocile opace si orchestratia de doua kopeici a trupei Serebro din Rusia s-a cuibarit pe locul trei, desi nu merita. Turcul Kenan Dogulu, urmind "shake it up"-ul nefericit al grecului Sarbel, a completat zgiltiiala ("shake it up + sikidim") si, votat cu abnegatie de conationalii sai raspinditi prin Europa, s-a aburcat pe locul al patrulea. Splendida Elitsa Todorova din Bulgaria ( o voce speciala, piesa buna, prezenta scenica de nota 10) s-a clasat a cincea, desi merita cu prisosinta un loc pe podium, la fel ca slovena Alenka Gotar sau finlandeza Hanna. Au cintat frumos si letonii Bonaparti, unguroaica Ruzsa Magdi (chiar daca o imita pe Janis Joplin...) sau georgianca Sopho (chiar daca o imita de Bjork...). In schimb, babaciosi au fost englezii cu piesa lor in stilul disco al anilor `70, neamtul Roger Cicero, bielorusul Koldun (un fel de Ricky Dandel intr-o zi mai proasta), francezii Les Fatals (niste travestiti care au reusit performanta de a cinta mai prost decit Todomondo!). Moldoveanca Natalia Barbu n-a stralucit decit prin frumusete fiindca, din pacate, vocea i-a cam "patinat" pe portativ. Intr-un tirziu, dupa ce s-au perindat pe scena toate cele 24 de piese din concurs, s-a itit din culise trupa Apocalyptica si a inceput adevarata MUZICA. Pacat ca a durat asa de putin.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.