In ultimii ani, mama Zina are monopolul cam pe tot ce inseamna moda in Romania. Nimic nu se intimpla si nu se face fara sa stie cea care a pastorit manechinele pe vremea lui Ceausescu, care si acum are un cuvint greu de spus.

A pus ochii si pe tinerele manechine cu potential si nu a scapat prilejul sa le valorifice in prezentarile sale. Nu de putine ori, manechinele Zinei urca pe podium la tot felul de evenimente si sint admirate de masculii din sala. Este un fel de matroana a modei din Romania, stie si controleaza tot, iar unii creatori tin cont de parerea ei. O leaga o frumoasa prietenie de Catalin Botezatu, care se lauda cu creatia ei, iar acesta a si recunoscut ca-i datoreaza mult blondei platinate din moda romaneasca. Ultima sa prezentare a fost la Fashion Week, cind sportivele de performanta au devenit, pentru o noapte, manechine. Insa, ambitioasa, "mamuska" Zina nu se opreste aici, pregateste un alt eveniment important. Nu-i scapa nicio birfa si niciun amanunt din viata manechinelor si a vedetelor din showbiz. Limbajul ei e colorat, face de multe ori deliciul asistentei, iar manechinele o urasc de cele mai multe ori, dar recunosc ca este buna din punct de vedere profesional.

Parca ar avea 30 de ani

Formulele de adresare ca "Vaco, misca-ti fundul", "Ce stai ca o proasta! Scoate pieptul in fata.", "Misca, misca, nu fii tuta", "Idioato, mergi mai departe!", "Dezgoleste-ti piciorul!", "Una dupa alta, rapid, sa va vada publicul", "Sinteti timpite, nu auziti ca sint ministri in sala?!" au devenit celebre. In clipa in care se duce la o manifestare, madam Dumitrescu vede, aude tot, da sfaturi in stinga si in dreapta si spune cite o bomba despre cite cineva. Are locuri in fata la majoritatea prezentarilor de moda, vine imbracata elegant, dar abordeaza un stil de multe ori neadecvat, de parca ar avea 30 de ani si nu s-ar apropia de 80. Gesticuleaza mult, vorbeste tare, se unduieste mai ceva ca Valurile Dunarii si, daca mai si bea ceva in plus, ofera un adevarat recital.

Sa nu spui nimic de fetele ei

De altfel, s-a tot auzit, prin tirg, ca Zinei ii cam plac licorile bahice. Sa nu uitam ca, la citeva evenimente, s-a dezlantuit pe ringul dansului mai ceva ca o pustoaica de 17 ani. Isi arata toate cele, ca doar o fi pe acolo vreun domn aratos, care sa spuna ce bine arata doamna Zina. Recunoaste ca pe multe manechine le-a maritat, iar pe altele le-a ajutat sa aiba linga ele cite un barbat cu bani si sa fie respectate. Cuvintul ei, de multe ori, este lege in moda, iar la Fashion Week organizatorii i-au respectat cu sfintenie instructiunile. Spune ca in viata personala este fericita, iar sotul ei i-a oferit tot ce si-a dorit, la fel si baiatul ei, Cristian. Noi o credem pe cuvint, dar parca nu e totul chiar atit de frumos cum zice ea. Sa nu uitam ca, in urma cu un an, a fost internata de urgenta in spital dupa ce a luat o doza mai mare de pastile. Motivul comentat de presa ar fi fost acela ca "sotul cel fidel" ar avea o aventura de vreo zece ani cu o alta femeie, mult mai tinara. Asa ca, doamna Zina a fost prinsa cu o minciuna gogonata si laudind o fericire iluzorie. Daca nu o asculta cineva, tipa ca sa fie auzita si face tot felul de gesturi ca sa fie inteleasa si sa vada toata lumea cit de priceputa si desteapta este. Face si desface toate itele din moda romaneasca, le spune organizatorilor pe cine sa invite si pe cine nu la manifestarile mondene, iar manechinelor le sugereaza categoric la ce prezentari sa mearga si ce sume sa perceapa. Deseori, fetele sale au pierdut, pentru simplul fapt ca au cerut mai mult decit meritau. Dar ce sa-i faci daca asta spune mama Zina?! Ce zice ea e sfint.

Are o privire taioasa, articuleaza pe toata lumea daca greseste, ii place perfectiunea, are rautati cu cei din jur, dar daca spui ceva de fetele ei, te omoara. De peste 40 de ani, mama Zina controleaza moda din Romania, iar rolul ei de regina neincoronata pare sa ii priasca si s-o faca sa se simta unica si juna. Uita ca au trecut anii si peste ea si tendintele in moda s-au cam schimbat, se considera un creator de succes si are impresia ca tot ce face ea e de valoare. Nu spunem ca nu apreciaza si alti artisti, dar are cultul personalitatii prea dezvoltat. Doamna modei careia nu-i scapa nimic va fi, in continuare, matroana tuturor prezentarilor de moda.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.