Motivul pentru care Oana si Pepe au ales pentru a doua oara Du­baiul ca destinatie in vacanta lor e faptul ca aici gasesti cate putin din toate atractiile ce-ti transforma concediul in­tr-un vis. Iar hotelul ales de ei, Burj Al Arab de 7 stele, este confirmarea calitatii zilelor pe care le-au petrecut cei doi la Dubai.

Prin­­tre a­­­­tractii, se in­­­tal­­nesc prepa­ratele culinare din bu­­ca­taria araba tradi­tio­nala (dar si din cea inter­na­­­tionala), facili­tati spor­­­ti­­ve (de la ski pe nisip, la scu­fun­dari), plaje neaglo­me­­rate si in­­tre­­ti­nu­­te impecabil, par­­curi ac­­­­­­vatice, spectacole de cu­­loare, su­­net, foc si apa. Iar cum­­para­tu­rile se pot fa­­ce la pre­­­­­­turi con­­si­­de­­­­ra­­bil mai mici decat ori­­unde in lume.

Hotelul Burj Al Arab este unic in lu­­me pentru forma sa, de vela, ce se inalta se­­meata pe o mica insula artificiala, la 280 m de tarm. Locul este renumit in in­­treaga lume, mai ales pentru ca im­­bina ul­­timele descoperiri ale secolului cu repu­tatia ospitalitatii ara­be. in imediata a­­­­pro­piere a hotelului se afla celebrul parc ac­­vatic "Wild Wadi Wa­­ter Park". De asemenea, turistii care vi­­ziteaza Dubaiul opteaza in pachetul vacantei lor pentru un tur al orasului, ce marcheaza o­­­­­biec­tive precum Mos­­cheea Jumeira, World Trade Center sau Casa Sheikului Saeed.

Aflati pentru a doua oara in Dubai, Oana si Pepe s-au bucurat din plin de locurile preferate, dar au si vizitat noi obiective. Iar la ca­­pitolul culinar au degustat feluri dintre cele mai ciudate, preparate din fructe de mare.

Apartament de 2.000 de euro pe noapte

Pentru sejurul lor Oana si Pepe au ales un apartament de lux, pentru care au platit in jur de 2.000 de euro pe noapte. "Este un lux de neimaginat, iar oamenii de aici sunt foarte atenti cu turistii. Costa foarte mult, desi apartamentul ales de noi a fost unul obisnuit. Pretul cazarii poate ajunge chiar la 20.000 de euro pe noapte.

Dar se merita. Mai ales cand vezi privelistea pe care ti-o ofera hotelul. imi place sa stau la sapte stele", marturiseste Oana, care spune ca vacanta lor nu a fost una "de miere". " Nu a fost luna noastra de miere. De fapt noi nu avem nevoie de asa ceva. Ne iubim oriunde si oricand", a mai adaugat vedeta.

Decoratiunile camerelor sunt poleite cu aur

Dintre dotarile ho­­te­­lu­lui sunt importante cen­trul de sanatate (lo­­­ca­lizat la etajul 18), pis­cinele, centrul de afa­­ceri, echipat cu teh­­no­lo­gie de ul­­ti­­ma ora, sa­lon de frumu­­se­­te, spa­­­­­tiu de joaca pentru copii, bar, frizerie, ca­­sa de schimb valutar, ser­­vi­ciu de spalatorie, room ser­­­vice, sala de gimnas­tica, ca­­binet de masaj, sauna, te­­ren de te­­nis si teren de squash. De­coratiunile din came­rele hotelu­lui "Burj Al Arab" sunt poleite cu aur.

Preturi de la 34 la 2.800 dolari pe noapte

Perioada 1 - 31 mai

- Hotel Burj Al Arab 7* Tarif/ persoana: 1.300 USD panoramic suite/ noapte/ mic dejun inclus; Tarif/ pers.: 2.827 USD deluxe suite/ noapte/ mic dejun inclus

- Hotel Crown Plaza 5* Tarif/ pers.: 259 USD camera deluxe / noapte/ mic dejun inclus

- Holiday Inn 4* Tarif/ pers.: 135 USD camera standard / noapte/ mic dejun inclus; Tarif bilet avion: 515 euro/ pers. dus-intors
Agentia OK Travel (Telefon: 311.23.90; www.oktravel.ro)

- Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & SPA 5* - 915 euro/ pers., bilet avion cursa directa Tarom, transfer aeroport - hotel - aeroport, 4 nopti cazare in camera dubla cu vedere la mare, cu mic dejun, agentia Butterfly Tourism (www.butterfly.ro), 223.78.03

- Hotel Dubai Palm 3* - de la 28 euro (34 USD)/noapte/pers. in camera dubla + bilet avion Compania Tarom: de la 455 euro/pers., agentia Prestige Tours (www.prestige.ro), 319.77.94