El si ea pe o canapea. In fata lor, pe un fotoliu, un psiholog. El i-a dedicat aceasta emisiune din 9595. Fiindca ea are temeri: are un copil mic si are leucemie. El vrea nu doar prin vorbe sa-i explice ca e alaturi de ea, ci si prin fapte.

"Atentie! OK! Sa mearga! Semnal! Aplauze!"

Elena Rachiteanu, producator si sef al emisiunii: "Mi s-a cerut sa fac un format de prime time. Noutatea este ca meseria prezentatorului este de psiholog. Moderatorul isi foloseste meseria. I se pregatesc fise, se intereseaza de bolile invitatilor si riscurile ce decurg din acestea. Are fise cu notatii privind fluenta vorbirii, cum arata, cit de impresionanta e povestea, dar in primul rind cum putem sa-i ajutam. Cristian Andrei este psihiatru si instrumenteaza in stilul sau profesionist cazul, pe cind eu, la rindul meu, urmaresc si firul dramaturgic care trebuie condus spre o audienta cit de mare".

"Stringe! Stringe! Stringe! Stringe! Hei! Ce faci, dormi?"

Doina Anastasiu, regizor artistic si de montaj": "Este o emisiune a fetei. Este o emisiune de reactie. Este greu a da ritm intr-o actiune statica. Azi am cazut cu camera pe fata fixa a fetei, mi s-a parut ca ea era cea emotionata. Ea era foarte emotionata si relatia lor a fost foarte interesanta din retinerea lui sau emotia pe care a avut-o in prima parte, care se reflecta retinut, in ochi. La fel si ea. Emotionant!

De aceea, tip in casti. Fiecare dintre noi avem un anume tip de reactie, fiecare dintre operatori are alta reactie, fiecare intimplare presupune necesitatea altor reactii, or, spre a le aduna impreuna, e complicat."

"Doamne, ce ochi are ea! Vreau ochii, pe ochii ei!"

Sorina Nedelcu, make-up artist si hair artist: "La domnul a mers o pudra, fond de ten nu prea a fost cazul. Corecturi? Nu a fost cazul. La doamna, fond de ten mai deschis. Pe fata ei putin cam lunguiata, trebuia sa dau lumina si umbre in anumite zone si, fiind imbracata in roz, i-am dat niste nuante mai naturale. Ochii i-a avut destul de frumusei, ieseau singuri in evidenta, eu nu le-am adaugat nimic. Parul domnului a cerut doar putin fixativ ca sa asez firele rebele. La doamna am intins putin si am finisat. Au fost naturali".

"Ma aude? Vezi ca nu-i merge casca!"

Cristian Andrei, moderator si psiholog: "Am fost selectat pentru emisiune. Realizez o forma de consiliere psihosociala pe cazuri ce intereseaza direct comunitatea. Tipul care isi bate nevasta cu abonament se va intoarce sigur la circiuma si acolo colegii de pahar il vor lua la intrebari, ii vor pune cit de cit problema. Emisiunea este un joc de presiuni. Redactorii fac presiunea mediatica de interes pentru televiziunea respectiva, eu tin steagul sus pentru profesia mea. Cazul de fata este cu o proaspata mamica ce are leucemie, iar sotul ei vrea sa-i transmita un mesaj limpede, s-o convinga ca el este alaturi de ea si nu are de gind sa paraseasca nici copilul, nici pe ea din cauza bolii".

"Unu, doi, trei, si! Aplauze!!" Figurantii

"Cind firma ma solicita, eu vin cu multa dragoste. Eu am intrat in 43 de ani de casnicie si aud niste teme zguduitoare, care ma cutremura. Exista o putere supraomeneasca in a veni aici si se pleaca cu o multumire. E atit de buna emisiunea, incit si eu as vrea sa vin aici. Cei care nu vin sint lasi, aici se simte o hotarire, o lumina. Am trait o problema foarte trista, o depresie. Aveam un ciine ce a fost otravit de oameni fara suflet. Am filmat o reclama cu el. Era o reclama cu un baietel dragut, pe bicicleta, care se uita la o fata, la etajul 4, si apare o doamna cu un ciine. Eu eram, iar ciinele era in pulover."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.