"Dan Diaconescu in direct" a mai costat OTV 50 de milioane

Consiliul National al Audiovizualului a mai aplicat ieri doua amenzi, posturilor Antena 1 si OTV. In primul caz, vina apartine show-ului "Ciao Darwin", emisiune care a mai adus televiziunii din Baneasa numeroase sanctiuni din partea CNA. De data aceasta, editia din 9 martie a dus la penalizarea Antenei 1, intrucat violenta psihica, limbajul vulgar si conotatiile sexuale care impanzesc productia in cauza o plaseaza in categoria programelor care nu pot fi difuzate inainte de ora 22. In ceea ce priveste "Dan Diaconescu in direct", sanctiunea vizeaza editia din 14 februarie (reluata in ziua urmatoare), al carei invitat a fost ex-generalul de securitate Nicolae Plesita.

Realizatorul i-a permis oaspetelui sau sa profereze acuzatii nefondate, injurii (inclusiv la adresa moderatorului), instigand totodata la violenta. Emisiunea a incalcat, astfel, prevederile Deciziei CNA nr. 248/2004 pentru protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine. In acest caz, este inexpicabila nu decizia in sine, ci motivul pentru care membrii Consiliului au aplicat sanctiunea abia acum. (Rauvoitorii ar putea sustine ca presedintele CNA, care candideaza pentru fotoliul de primar al Capitalei, a asteptat ca, mai intai, sa-si pledeze cauza in studioul OTV - ulterior difuzarii editiei cu generalul Plesita - si abia apoi sa pedepseasca postul). Daca vor continua sa adune amenzi in acest ritm, cele doua programe incriminate de Consiliu vor ajunge sa coste mai mult decat produc. Poate asa se vor hotari si cei de la Antena 1 sa scoata din grila o subproductie precum "Ciao Darwin".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.