Dupa ce sambata seara s-a intalnit cu presa si cinefilii constanteni, echipa filmului "Magnatul" si-a sustinut ieri obisnuita conferinta de presa cu criticii de film din Bucuresti.

La intalnire au fost prezenti regizorul Serban Marinescu, scenaristul Bogdan Ficeac, actorii Dorel Visan, Gheorghe Dinica, Valentin Uritescu, Ana Ularu, Adriana Bahmutan (si ea interpreta in film), precum si membrii staff-ului tehnic.

Vizionarea filmului in deosebite con-ditii tehnice la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall (totusi a copiei zero) a generat aprecieri deosebite pentru subiectul filmului inspirat extrem de liber de realitatile politice ale Romaniei din aceste zile (aflata in preajma alegerilor si cu scandaluri spectaculoase de presa), dar care propune spectatorilor si drama unui bogat stapan al unui imperiu mediatic (cu posturi de televiziune, de radio sau ziare centrale si locale).

Dorel Visan a marturisit ca o parte din viata sa a transferat-o personajului si, fara a deveni patetic, si-a asumat similitudinea trairilor (pe parcursul unor secvente-cheie din film) cu "Magnatul" descris de Serban Marinescu si Bogdan Ficeac, Mircea Moraru.

O distributie de zile mari, din care mai fac parte Olga Tudorache, Coca Bloos, Valeria Sitaru, Manuela Harabor, Horatiu Malaele, Razvan Vasilescu si altii, completeaza genericul unui film pe care unii dintre ziaristii prezenti la conferinta de presa il vad deja intr-o preselectie la un festival international important.

Filmul, care va intra pe ecrane de vineri, 12 noiembrie, este produs de MDV Film cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.