Veteranul muzicii rock Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, regizorul american Steven Spielberg si jucatorul de baschet Michael Jordan se numara printre celebritatile ale caror divorturi au fost cele mai costisitoare din ultimii 25 de ani, informeaza forbes.com.

Lista celor mai costisitoare divorturi din ultimii 25 de ani este ocupata aproape in exlusivitate de barbati celebri care au fost nevoiti sa plateasca o pensie alimentara substantiala fostelor sotii. Printre exceptiile de la aceasta regula se numara actrita Kirstey Alley si cintareata Janet Jackson care au fost nevoite sa plateasca sume mari de bani fostilor soti. Desi sumele vehiculate pentru pensiile alimentare si intelegeri financiare sint uriase, majoritatea barbatilor si le permit. Multi dintre acestia au dominat topurile celor mai puternice si bine platite personalitati din lume realizate anual de Forbes, mai multe editii consecutive. Un exemplu este regizorul Steven Spielberg, ocupantul locului al treilea, care a fost nevoit sa-i plateasca fostei sale sotii, actrita Amy Irving, 100 de milioane de dolari. Regizorul a cistigat, doar anul trecut, 332 de milioane de dolari si are o avere estimata la suma de 3 miliarde de dolari.

Neil Diamond a platit jumatate din avere

Solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, ocupantul locului al zecelea in top, care s-a despartit de top-modelul Jerry Hall in 1999, a participat anul trecut la cel mai bine platit turneu din cariera sa de peste 30 de ani, cu incasari de 90 de milioane de dolari. In urma anularii casatoriei, Jagger a fost nevoit sa-i plateasca top modelului intre 15 si 25 de milioane de dolari. In medie, aceste cupluri au fost casatorite timp de 12,5 ani si intelegerile financiare reflecta acest lucru. Fostul producator de televiziune Marcia Murphey a obtinut in urma divortului 150 de milioane de dolari, jumatate din averea sotului sau, cintaretul Neil Diamond, cu care a fost casatorita timp de 25 de ani. Diamond s-a situat pe locul al doilea in acest top.

Divortul lui Michael Jordan ar putea fi cel mai scump

Divortul care are loc in prezent intre jucatorul de baschet Michael Jordan si sotia sa Juanita, dupa o casatorie de 18 ani, ar putea deveni cel mai scump din istorie pentru ca Jordan a cistigat mare parte din avere in timpul mariajului sau. Juanita ar putea cistiga in urma divortului 150 de milioane de dolari astfel incit Jordan se situeaza cu aceasta suma pe primul loc in top. Mai multi ocupanti ai primelor zece locuri din topul celor mai costisitoare divorturi s-au recasatorit intre timp: Spielberg si-a unit destinul cu starul din "Indiana Jones", actrita Kate Capshaw, in timp ce Kevin Costner s-a recasatorit in 2004 cu Christine Baumgartner, mai tinara cu 20 de ani decit el. Pe locul al noualea in top s-a situat cintaretul american Lionel Richie, care a divortat de fosta sa sotie, Diane, in 2004. In cererea de divort, aceasta a dat detalii despre stilul luxos de viata pe care l-a dus cuplul. Printre cererile sale: pensie lunara pentru schimbarea garderobei (15.000 de dolari), pentru manichiura, masaj si alte tratamente de intretinere corporala (50.000 de dolari), pensie anuala de 20.000 de dolari pentru chirurgie plastica si un bonus de 20 de milioane de dolari.

16 ani de mariaj = 80 milioane de dolari

Actorul american Michael Douglas a incheiat o intelegere cu fosta sa sotie, Diandra, in valoare de 45 de milioane de dolari si a fost nevoit sa-i cedeze acesteia doua case, in Beverly Hills si, respectiv, Majorca. Cei doi, care ocupa locul al optulea in top, au fost casatoriti timp de 21 de ani, iar Diandra a cerut divortul din cauza "infidelitatii si a dependentei de alcool a actorului". Regizorul filmului "Titanic" James Cameron si actrita Linda Hamilton au incheiat o intelegere financiara de 50 de milioane de dolari, dupa o casatorie care a durat doar 18 luni. Cuplul ocupa locul al saptelea in acest top. Paul McCartney, fost membru al trupei Beatles, si Heather Mills ocupa locul al saselea in acest top, desi divortul celor doi nu s-a pronuntat. Casatoria a durat doar patru ani, iar presa britanica este de parere ca Mills va obtine aproximativ 60 de milioane de dolari in urma divortului. Pe locul al cincilea in top s-a situat Kevin Costner si Cindy Silva, care au incheiat o intelegere financiara in valoare de 80 de milioane de dolari prin care au pus capat unei casatorii care a durat 16 ani. Pe locul al patrulea in topul celor mai costisitoare divorturi s-au situat actorul "Indiana Jones" Harrison Ford si Melissa Mathison care au divortat dupa 21 de ani de casatorie. Mathison a obtinut 85 de milioane in urma divortului si o parte din veniturile viitoare ale starului din filmele pe care acesta le-a facut in timpul casatoriei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.