Patru grenade din cel de-al doilea razboi mondial au fost gasite, ieri, in apropierea casei lui Stefan Banica Jr., din cartierul bucurestean Tei. Munitia a fost descoperita pe terenul din spatele casei, intr-o gramada de pamint, de echipa de muncitori care lucra la amenajarea imobilului situat in strada Petru Tei (fosta Lopatarilor) din cartierul Tei, in sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit unor surse de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, grenadele erau in stare de functionare. Imediat au fost sesizate autoritatile, care, in jurul orei 13.45, au izolat santierul, iar o echipa a Protectiei Civile de la Ciolpani a venit cu detectorul de metale pentru a stabili daca mai exista si alta munitie in zona. Cele patru proiectile descoperite se aflau aproape de suprafata pamintului, la cel mult 30 de centimetri si reprezentau un real pericol de explozie fiind functionale. Pirotehnistii au declarat ca acestea provin din cel de-al doilea razboi mondial, au calibrul 60 de milimetri si sint destinate aruncatoarelor de grenade. Proiectilele, desi prezentau o stare avansata de degradare, erau functionale, iar in urma unei lovituri mai puternice puteau exploda, a declarat maistrul militar pirotehnist de la unitatea din Ciolpani, Gabriel Pitigoi. Specialistii pirotehnisti au incarcat cele patru proiectile intr-o lada cu nisip, asa cum prevede regulamentul in asemenea cazuri, urmind ca acestea sa fie explodate in siguranta intr-un poligon special amenajat.

Se pot muta linistiti in vila

In urma controlului a reiesit ca nu mai exista munitie in perimetrul respectiv. Reamintim ca Stefan Banica Jr. a cumparat un teren in spatele Parcului Circului inainte de a-si uni destinele cu Andreea Marin, iar dupa casatorie cei doi au demarat construirea unei case. Domeniul sotilor Banica se intinde pe 600 de metri patrati, vila fiind aproape gata, in prezent lucrindu-se la finisaje, dar si la ridicarea unui garaj. Chiar daca zona Tei nu este "la moda", Andreea si Stefan Banica vor fi vecini cu un alt cuplu celebru, Mariana Bitang si Octavian Belu. In curind, sotii Banica se vor putea muta in somptuoasa vila, mai ales ca acum nu-i mai paste nici un pericol dupa ce terenul a fost curatat de grenade.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.