Insarcinata in luna a cincea, Ioana Ginghina a fost obligata sa renunte la sarcina, din cauza unei malformatii a fatului, ale carei cauze nu au fost foarte bine stabilite.

Sfatuiti de medici, Alexandru si Ioana au luat, in cele din urma, aceasta decizie, care i-a marcat profund pe amandoi.

"Desi acum sunt mai bine, ceea ce am trait nu poate fi descris in cuvinte. Dupa cinci luni a fost foarte greu sa accept acest diagnostic, iar din punct de vedere fizic a fost un cosmar. Sarcina, fiind atat de avansata, nu a putut fi intrerupta sub anestezie totala, ci a trebuit sa mi se provoace nasterea. Am trecut prin patru zile de spitalizare si trei zile chinuitoare de travaliu", povesteste Ioana, care i-a avut tot timpul alaturi pe mama si pe sotul ei, Alexandru Papadopol.

Ioana mai spune ca a descoperit cu surprindere ca povestea ei nu este singulara si ca atunci cand se afla in spital mai erau multe femei care aveau aceeasi problema. Diferenta era ca la unele dintre ele sarcina nu era atat de avansata si riscurile de sanatate erau mai reduse. "Tocmai de aceea vreau sa fac cunoscuta povestea mea si vreau sa ajut cat mai multe femei sa devina constiente de importanta testelor care trebuie facute, mai ales inainte de sarcina, dar si in primele luni", a adaugat actrita.

Ioana este, de asemenea, constienta ca toate aceste analize, in special ecografiile 3D, care in cazul ei vor fi mult mai dese, sunt foarte scumpe si ca multe femei nu le fac pentru ca nu au banii necesari. Tocmai de aceea, ea vrea sa se implice in Campania lansata de Fundatia Ioanei Tariceanu, "Copii sanatosi", care ajuta femeile, mai ales pe cele cu venituri reduse sa previna si sa depisteze malformatiile copilului, facand aceste teste gratuit.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.