Coafura si vestimentatia cu care Loredana s-a prezentat la finala nationala pentru Eurovision au dezavantajat-o, in opinia unor creatori de moda.
Si faptul ca Luminita Anghel nu beneficiaza de ajutorul unui stilist se observa. Iar daca pana in ceasul al 12-lea, adica pe 21 mai la Kiev, artista si trupa Sistem nu-si vor construi o imagine armonioasa din care sa rezulte ca formeaza o echipa, ar putea avea de pierdut. De look-ul Luminitei trebuia sa se ocupe Catalin Botezatu, insa acesta a fost nevoit sa plece din tara, asa ca interpreta a ramas fara specialist si totodata fara cel care ar fi trebuit sa-i realizeze costumatiile pentru competitia din Ucraina.
Loredana a vrut ca imaginea sa "ciufulita" sa fie in ton cu zbuciumata melodie "Le, le", insa ceea ce a iesit a impresionat in mod destul de neplacut publicul.

Astfel, chiar daca piesa a fost buna, este posibil ca socul provocat de schimbarea afisata de Loredana sa fi fost un factor care a inclinat balanta in favoarea Luminitei Anghel, chiar daca nici ea nu a fost laudata de specialisti.

LECTIE VECHE

Anul trecut, Sanda Ladosi a fost dezavantajata, conform stilistilor, de vestimentatia si coafura mult prea extravagante. Rochia extrem de provocatoare semnata Razvan Ciobanu si parul aranjat de Geta Voinea au facut din Sanda tinta comentariilor misogine. Iar singura mentiune despre Sanda Ladosi pe site-ul oficial al Eurovisionului dupa incheierea spectacolului a fost de-a dreptul graitoare in acest sens: "O alta tipa imbracata intr-o rochita neagra minuscula, care a terminat Facultatea de Drept".
Si de aceasta data tot Geta Voinea a avut grija de podoaba capilara a Loredanei. Pentru prima data, Geta a respectat intocmai dorinta vedetei. De regula, cine incape pe mana stilistei, pleaca de la salonul ei cu totul altfel decat si-ar fi imaginat. Pentru Eurovision, Loredana a stiut precis cum vrea sa arate.

GETA VOINEA: "Lorry a vrut sa fie extravaganta, asa cum a inceput acum catva timp. Mi-a cerut ceva cu totul iesit din comun. Si ei ii sta foarte bine asa. Piesele ei, toate din ultima vreme, se preteaza la asa ceva. Si in special cea pregatita pentru Eurovision. Parerea mea e clara: nu imaginea a tras-o in jos pe Loredana. Poate stilul de vot, nu stiu. Eu una si foarte multi prieteni de-ai mei am incercat sa sunam, dar era tot timpul ocupat, parca era blocata linia. Luminita e tunsa scurt si, prin comparatie, nu cred ca se pune problema superioritatii. Loredana a aratat foarte bine, Luminita la fel.
Creatoarele de moda Irina Schrotter si Zina Dumitrescu au comentat pentru publicatia noastra imaginea adoptata in finala nationala a concursului Eurovision de Loredana si Luminita Anghel & Sistem.

Irina Schrotter:

"Loredana si-a schimbat look-ul complet, ceea ce este o atitudine foarte buna in cazul unei interprete. Insa mie, personal, nu mi se pare ca a avantajat-o de data aceasta. Pentru ca atunci cand apelezi la o schimbare generala a felului in care arati trebuie sa ai mare grija. Cred ca Loredana s-a dus intr-o zona riscanta. Si nu este vorba de faptul ca ar fi avut de-a face cu un public conservator, al TVR-ului. Este vorba de o imagine care iti place sau nu. De faptul ca o stiai pe Loredana intr-un anumit mod si o vezi complet altfel. Eu consider ca a fost o greseala totala. Un moment prost ales pentru acel look in cadrul unui eveniment care reprezinta o sansa mare pentru o cantareata. Se stie ca Loredana nu arata tocmai bine, dar a optat pentru varianta respectiva. Sincer, mi-a parut foarte rau, pentru ca in ultima vreme am admirat schimbarile Loredanei.

Zina Dumitrescu:

"Imi place mult Loredana. Este o aparitie socanta, insa o persoana care stie sa puna in valoare orice. Este singura din Romania care a reusit sa adopte un look de adevarata vedeta. Nu cred ca cei din TVR au dezavantajat-o. Daca ne-ar fi reprezentat la Eurovisionul de la Kiev, look-ul ei ne-ar fi ridicat stacheta si in nici un caz nu ne-ar fi daunat. Referitor la selectia de sambata seara, cred ca a pierdut la televoting pentru ca marele public din Romania si in special al TVR-ului nu este inca educat si informat. Este prea conservator. Repet, Loredana a avut un look de adevarata vedeta, cu un simt al detaliului si al accesoriilor extraordinar. Cat despre piesa 'Le le>>, jos palaria. Ar fi fredonat-o intreaga Europa, la fel ca hit-ul 'Dragostea din tei>> a formatiei O-zone. Luminita va fi salvata de spectacolul pe care cei de la Sistem il vor face cu ajutorul butoaielor."

LUMINITA, TOTAL RUPTA DE BAIETI

Irina Schrotter a analizat si look-ul castigatoarei selectiei natioanale pentru Eurovision:"Cat despre Luminta Anghel si Sistem se vede ca nu au un stilist. Ea arata cu totul altfel decat baietii. Cred ca s-a bazat pe improvizatie si a iesit ceva fara nici un fel de logica, fara legatura cu moda, cu ceea ce se poarta. Toata echipa are nevoie de cineva care sa-i unifice, pentru ca avem de-a face cu un mix de muzica si look. I-am vazut pe baieti si ei reprezinta generatia tanara prin modul in care se imbraca si isi aranjeaza parul, insa Luminita este cu totul rupta de ei. Daca s-ar fi ocupat Catalin Botezatu de ei sunt sigura ca am fi vorbit de cu totul altceva. El este omul care ar fi reusit sa-i faca sa arate asa cum trebuie."
Loredana continua sa creada ca vinovati de iesirea sa din cursa pentru Eurovision este postul public de televiziune. Mai mult, diva ne-a declarat ca ceea ce i s-a intamplat acum ii aminteste de vremea cand ii erau interzise aparitiile la TV.

"Consider ca ideea mea a fost iesita din comun. Probabil ca am avut prea mult par pentru cei din TVR, asa cum aveam bustul prea mare pentru comunisti. Dana International a castigat Eurovisionul tocmai pentru ca a venit cu ceva inedit. Oricat de conservator ar fi Eurovisionul eu cred ca atrage oameni care vin cu ceva deosebit. Pana la urma, cred ca sistemul din Tvr a ramas neschimbat."


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.