In luna februarie a acestui an, cunoscutul interpret de muzica populara a fost pentru prima data intr-un turneu in capitala Angliei si a descoperit lucruri interesante.

Multe se legau de numele sau de activitatea sa. indragostit de stilul de viata al englezilor, de mancarea lor si civilizatia strazilor, artistul abia asteapta sa se reintoarca.

"De unde credeti ca vine denumirea de Big Ben?! De la Benone. De unde credeti ca le-a venit londonezilor ideea cu celebra Roata a Mileniului (London Eye) de unde poti vedea o panorama senzationala a orasului?! De la cantecul meu, "invarteste, Doamne, roata", glumeste, razand, Benone Sinulescu.

I-a placut la nebunie stilul manierat si amabil al oamenilor, pe care daca ii intrebi ceva, iti explica rabdatori minute in sir, i-a placut mult fasolea cu sunca si oua care i se servea la masa in fiecare dimineata. De asemenea, a ramas impresionat de muzee si de traficul din Londra care, desi aglomerat, nu exista ambuteiaje, timp pierdut si nervi. "Turist fiind, m-am plimbat cu un autobuz din ala inalt, ca sa vad orasul. si sa vedeti surpriza. soferita era romanca, ea m-a recunoscut si s-a bucurat tare sa ma vada. Era din Hunedoara, mi-a aratat orasul, iar eu am chemat-o seara la spectacolul meu", povesteste Benone Sinulescu.

In cele doua saptamani, cat a stat in Londra, a facut zeci de kilometri cu piciorul si fiecare coltisor a ramas pentru el o poezie si o incantare. Cu o singura dorinta a ramas Benone, legata de capitala Angliei - aceea de a se reintoarce cat mai repede.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.