Studioul care se ocupa de montajul festivitatii de decernare a Oscarurilor si al multor mari show-uri TV, precum premiile MTV sau Emmy, a intrat pe piata europeana prin Romania.
Chainsaw, unul dintre cele mai importante studiouri de montaj din Los Angeles, a deschis prima sucursala in afara SUA, la Bucuresti. Investitia, care se ridica la un milion de dolari, include echipamente digitale de ultima generatie, inclusiv o statie de montaj unica in tara.

Romania e o piata cu potential

"Cautam sa ne extindem si alte piete erau deja consolidate", a spus Bill DeRonde, care conduce Chainsaw, intr-un interviu acordat in exclusivitate "Evenimentului zilei". "Am prieteni in Romania, care au fost implicati in filmarile la "Cold Mountain", am vazut ca aici se fac multe filme in ultima vreme si am citit numeroase articole in ziarele din Los Angeles care scriau ca Romania este o locatie cu potential pentru industria filmului", a adaugat el.
Costurile sint mai mici in Romania: la jumatate fata de cele din SUA, la o treime fata de Londra si la doua treimi fata de Praga sau Budapesta. Cold Mountain a costat putin peste 100 de milioane de dolari.

DeRonde a spus ca, desi in tara existau deja facilitati de montaj, studioul sau este primul care ofera servicii integrate, bazate pe tehnologie digitala, la nivel occidental, dedicat in intregime post-productiei. "Echipamentul de aici esta asemenea celui cu care lucram in SUA", a spus el.
In Statele Unite, Chainsaw este implicat atit in industria cinema, cit si in show-uri de televiziune, reclame si videoclipuri muzicale. In Romania, tintele vor fi aceleasi, potrivit lui DeRonde. "Incepem cu reclamele si ne extindem si catre alte tipuri de productii", a mai spus el. "Vom incerca sa ne dam seama ce vrea piata", a adaugat DeRonde.

"Sint foarte multe posibilitati aici"

"Oamenii de la Hollywood vin sa filmeze pentru ca aici poti filma Parisul, Alpii, Washington D.C., sint foarte multe posibilitati, foarte multe locatii bune, incit cred ca lumea o sa continue sa vina in Romania, iar noi dorim sa fim pregatiti pentru orice oportunitate", sustine DeRonde.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.