Concertul legendarei trupe Rolling Stones la Bucuresti, anuntat pentru vara acestui an, este nu doar cel mai important eveniment muzical al anului, ci reprezinta un vis pe care mai multe generatii de fani din tara noastra si-l vor implini.

La 45 de ani de la infiintarea formatiei, dupa tot atatia ani de imens succes pe toate meridianele, cei de la Rolling Stones vin in Romania, dupa ce, in 2005, ca urmare a lansarii albumului "A Bigger Bang", au pornit intr-un turneu in America de Nord, America de Sud si Asia de est. in februarie 2006, formatia a sustinut celebrul concert de pe plaja Copacabana, la care au participat aproximativ doua milioane de oameni. Desi a durat atat de mult timp pana la venirea trupei la Bucuresti, au existat si romani fericiti din punctul de vedere al intalnirilor live cu Rolling Stones. Florian Pitti s, Andrei Partos, Anca Lupes, Alex Revenco rememoreaza astazi momentul magic….

Andrei Partos, redactor muzical

"In 1995 i-am vazut pe The Rolling Stones la Budapesta alaturi de alti 60.000 de iubitori de muzica. Era turneul Voodoo Lounge. Din micul grup organizat de noi au mai facut parte Florian Pittis (care canta toate piesele din program), regretatul Vali Sterian, Anca Lupes, Orlanda Deladi si alti prieteni. Nea plouat aproape non-stop timp de 120 de minute si, cum nu aveam voie cu umbrele, la sfarsit eram uzi leoarca... Dar a meritat! O scena fabuloasa, efecte pirotehnice, imagini sugestive, patru papusi gonflabile gigantice, 22 de piese cantate cu traire, energie si profesionalism de Jagger si ai lui. Trupa de muzicieni foarte buni a contribuit enorm la show. De la basistul Darryl Jones la saxofonistul Bobby Keys! Jagger, Richards si Woods au alergat prin ploaie ca sa ne faca sa simtim ca se afla acolo pentru noi. Am uitat cu totul unde ne aflam. Erau acolo oameni din toate colturile lumii, iar limbajul era comun. Cel al rockului fara varsta. Cum bine a spus atunci cineva, parafrazand un titlu Stones, «It‘s only Rolling Stones but we like it». Dupa concert am discutat timp de vreo patru ore despre cum ar fi la noi un astfel de eveniment. Nu va spun ce concluzii am tras noi, dar vom vedea ce va fi pe 14 iulie. Un om normal, cu minima bucurie muzicala, nu are voie sa rateze un concert The Rolling Stones. in tara in care un copil de patru ani obtine discuri de aur si platina trebuie sa existe loc si pentru bunicii care au depasit toate recordurile in materie! Sunt sigur ca romanii pot parcurge traseul de la «Ghita» (2006) la «Satisfaction» (1965) fara niciun efort. Iar cel financiar, indiferent cat o fi el de mare, va asigur ca merita!".

Anca Lupes, manager

"Desi au trecut de atunci 12 ani, pastrez amintiri foarte clare despre concertul de la Budapesta. Nu am fost niciodata un fan infocat Rolling Stones si recunosc ca am vrut sa-i vad in primul rand pentru ca ii respect foarte mult si pentru ca mia fost teama ca nu voi mai avea o alta ocazie - aveau deja multi ani de cariera in spate si ma asteptam sa se retraga in orice moment. Din fericire pentru fanii lor, vad acum, cu 12 ani mai tarziu, ca n-au niciun gand de retragere! tin minte ca, din momentul in care trupa de deschidere si-a incheiat recitalul, a inceput sa ploua, a fost o ploaie de vara care nu s-a oprit decat dupa ultimul bis al formatiei. Pe stadion nu era voie cu umbrele si nici nu aveam unde sa ne adapostim. Cu toate astea, timp de doua ore cat a durat concertul, n-a plecat nimeni. Mai mult decat atat, scena pe care cantau nu era acoperita!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.