Fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, se afla de cateva zile in Cuba, unde participa la festivalul international al trabucurilor. E fascinata de tigaretele cubaneze rulate manual, dar este si foarte interesata de afacerile in domeniu, avand in vedere ca este proprietara mai multor magazine in tara si totodata distribuitor de trabucuri.

La scurt timp dupa ce a vizitat localitatea Paunesti, unde a fost repartizata sa lucreze ca notar, Ioana Basescu a plecat in Cuba, unde are loc anual festivalul international de trabucuri. La aceasta editie au participat cateva sute de producatori din peste 40 de tari, mare parte din produse fiind distribuite in Romania prin magazinele "Casa del Habano", firma care este reprezentata de fiica cea mare a sefului statului.

Cuba produce cele mai multe dintre trabucurile de lux din lume, marci precum "Cohiba", "Montecristo", "Romeo y Julieta" si "Hoyo de Monterrey" numarandu-se printre cele mai apreciate tigari de foi din lume.
Renumitul festival contine receptii, vizite la plantatiile de tutun si diferite concursuri. De aceasta data, in ultima zi a festivalului, marele absent a fost "El Lider Maximo".
Este pentru prima data cand liderul de la Havana nu a putut fi prezent, din cauza starii de sanatate. Fidel Castro nu a mai aparut in public de aproximativ sapte luni.

Ioana a fost la Havana si anul trecut, dar atunci a fost impreuna cu Bodo. Ea spune ca s-a indragostit de cubanezi. "Sunt niste oameni minunati, este o placere sa-i intalnesti. Ma simt excelent si chiar am timp cateva ore sa-mi pun la treaba aparatul de fotografiat. Sper sa ma intorc cu produse noi si cu imagini inedite", ne-a declarat Ioana Basescu.

Basescu nu s-a lasat de fumat

Presedintele Traian Basescu nu renunta in ruptul capului la fumat. Cu toate ca in 2005 declara ca va fi primul care se va lasa de fumat atunci cand Guvernul va introduce taxa de viciu, seful statului nu s-a tinut de cuvant. Basescu tot fumeaza. Chiar si la ultima sedinta de guvern la care a participat in urma cu zece zile, presedintele "a tras un fum" chiar in sala de sedinta, spre exasperarea ministrilor fumatori, care nu o pot face decat in locurile special amenajate in cladirea guvernului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.