O reclama a celebrei Case de moda Dolce & Gabbana a starnit mare scandal. In Spania, panourile publicitare au fost deja retrase, iar in Italia au inflamat scena politica. Parlamentari de diverse culori au cerut scoaterea imediata a fotografiilor infatisand o femeie culcata, deasupra careia se afla un barbat pe jumatate dezbracat, care-i tintuieste bratele de pamant. Femeia pare c-ar vrea sa se elibereze, ridicandu-si bazinul, iar gura ei intens rujata pare sa elibereze un tipat. In plan secund, se vad alti trei barbati, care urmaresc scena, asteptand…

Ministrul italian pentru egalitatea sanselor, Barbara Polastrin, a declarat, revoltata, ca imaginea reprezinta "o instigare la viol in grup!" De aceea, ea a cerut eliminarea panourilor publicitare.
Si sindicatele din Peninsula au protestat fata de scandaloasa reclama Dolce & Gabbana, amenintand cu boicotarea produselor acelor doi designeri, daca nu renunta la socantele fotografii. Cuplul de creatori de moda se apara insa invocand libertatea de exprimare artistica.

"Ce au niste fotografii cu violenta impotriva femeii?", s-au intrebat ei. Numai ca acelasi lucru pot intreba si cei care nu vad legatura intre controversatele imagini si hainele promovate de cei doi designeri.

Oricum, valva iscata in jurul panourilor a crescut interesul publicului pentru jeansii si lenjeria intima marca D&G. Adica exact ceea ce urmareau creatorii, prin strategia de marketing provocatoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.