Specialistii spun ca epoca de aur a supermodelelor a fost in anii '80 - '90, cand aceste femei frumoase pusesera efectiv "stapanire" pe lumina blitz-urilor. Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington (considerate o "trinitate" datorita faptului ca au aparut in aceasta formula pe copertile a numeroase reviste), Helena Christensen, Eva Herzigova, Tyra Banks, Heidi Klum sau Elle Macpherson sunt doar cateva dintre ele.

Astazi este unanim recunoscut faptul ca acea epoca s-a incheiat, acum editorii revistelor de moda si designerii preferand sa foloseasca pentru promovarea produselor lor actrite sau alte celebritati care nu au legatura directa cu lumea modei.

Naomi Campbell

Agresiva Naomi Campbell a primit recent o pedeapsa exemplara: va lucra ca menajera intr-o cladire publica din New York, vreme de cinci zile, pentru bataia administrata menajerei sale. In ciuda problemelor personale care par fara sfarsit, supermodelul in varsta de 36 de ani a decis sa revina pe scena prezentarilor de moda, hotarata sa demonstreze ca mai are inca un cuvant greu de spus in domeniul in care a fost odata nr. 1. Revenirea sa, oarecum surprinzatoare pentru unii, i-a starnit pe nostalgici care au evocat epoca de aur a supermodelelor, cand aceste femei erau adevarate superputeri.

Cindy Crawford

Si-a folosit statutul de supermodel pentru o larga varietate de "roluri": imaginea Pepsi, vedeta MTV, actrita si playmate. A reusit sa-si transforme pana si alunita intr-o "marca a frumusetii". Dupa ce mariajul sau cu Richard Gere a esuat, Crawford s-a orientat catre un fost coleg de breasla, ex-modelul Rande Gerber, cu care are in prezent doi copii. Anul trecut, la varsta de 40 de ani, frumoasa americanca a reusit sa ajunga pe locul 26 al celor mai "fierbinti" 100 de femei din lume, intr-un top realizat de revista Maxim. La inceputul lunii februarie, Crawford si-a anuntat implicarea in crearea unor produse de design interior.

Claudia Schiffer

Cariera sa de model a inceput dupa ce a fost "remarcata" intr-un club de noapte din Dusseldorf, Germania, in 1987. Cateva saptamani mai tarziu, ea aparea in revista Elle, dupa care, la scurt timp, a devenit modelul casei Chanel. Faima internationala nu a intarziat nici ea sa apara, Claudia devenind in anii '90 unul dintre cele mai celebre modele internationale din toate timpurile, care detine si la ora actuala recordul in ceea ce priveste numarul de aparitii pe copertile revistelor - peste 900. Schiffer s-a casatorit cu producatorul de film Matthew Vaughn, cei doi locuind in prezent la Londra alaturi de cei doi copii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.