In seara aceasta, TVR 1 transmite in direct, de la ora 20.00, finala nationala pentru Eurovision. Televiziunea publica, organizatorul competitiei, nu a pregatit nimic special pentru acest show. Daca anul trecut a fost invitata Dana International, anul acesta nu vor fi decat vedete autohtone. Si daca numele componentilor juriului de specialitate, in numar de 12, nu ne pot fi comunicate oficial din considerente profesionale, nici numele invitatilor nu este facut public. Eurovisionul de anul acesta se vrea a fi un soi de Surprize, Surprize…

Astazi, incepand cu ora 20.00, va debuta finala nationala a concursului Eurovision, in urma caruia se va alege castigatorul, care va reprezenta Romania la Kiev. Printre cei 12 participanti de anul acesta se numara cateva nume cunoscute ale muzicii romanesti, cum ar fi Loredana Groza, Luminita Anghel, Sistem, Mandinga sau Pops. Celelalte trupe participante au numele trecut intr-un con de umbra. Popularitatea de care se bucura unii dintre participanti i-a determinat pe cativa moderatori de televiziune sa-i invite pe acestia in studiourile lor. Ceea ce ar fi un lucru bun daca nu s-ar incerca, insa, influentarea publicului, care va avea un aport considerabil in alegerea castigatorului. Trupa ce beneficiaza de o promovare exagerata este Sistem, care va canta cu Luminita Anghel.

Mediatizarea excesiva, mai ales pe posturile de televiziune, a unei singure compozitii da de gandit si scopul este unul singur. Nu sunt prea multe variante de ales, chiar daca sunt 12 melodii in concurs. Cele mai multe voturi ale publicului sunt inca pentru Juke Box, Luminita Anghel &Sistem si Loredana, ocupantele primelor trei locuri pe site-ul TVR. Ramane de vazut daca aceasta minicampanie a unora dintre televiziuni va avea efect. Gurile rele spun ca acest "fenomen" ar putea fi determinat de sucesul pe care il are Lori cu hitul "Le le", lansat in urma cu circa trei luni si bine sustinut de Trustul Pro.

Nico se faulteaza singura

Nico va avea un duet cu Mihai Traistariu, cei doi interpretand pentru Eurovision melodia "All the time". Invitata la Catalin Maruta, in emisiunea "Tonomatul DP2", Nico a declarat in direct ca piesa, primita gratis de la Andrei Tudor, este foarte proasta. Cantareata a spus ca este mult prea lenta si ca este nepotrivita pentru acest gen de concurs si ca nu vede sa aiba vreo sansa. Cu toate ca a sustinut ca nu va mai participa niciodata la Eurovision, Nico a acceptat si anul acesta propunerea, spune ea, de dragul lui Mihai. De cealalta parte, Mihai are incredere in el, spunand chiar ca va castiga. Fata de pozitia lui Mihai, atitudinea lui Nico este de neinteles, parand ca incearca astfel sa-si indeparteze fanii.

Lori vrea Eurovision-ul in Romania

Loredana pregateste pentru aceasta seara un spectacol inedit. Diva va aparea cu o coafura noua, o vestimentatie excentrica si o coregrafie speciala. Mihai Ogaseanu, unul dintre compozitorii piesei interpretate de Loredana, "Le le", ne-a declarat ca "am vrea sa aducem Eurovision-ul in Romania, sa vada si TVR-ul ce greu e sa organizezi un astfel de spectacol". Mihai s-a aratat indignat de acuzatiile conform carora Eurovision-ul ar fi "manarit". "Noi ne-am inscris in concurs pe ultima suta de metri si am ales aceasta piesa pentru ca ni s-a parut potrivita acestui gen de spectacol. Loredana nu este favorizata de nimeni si nu a dat nimeni bani pentru ea", ne-a mai spus Mihai.

Sanda Ladosi nu va urmari concursul

Sanda Ladosi, reprezentanta Romaniei la editia de anul trecut a Eurovision-ului, din Istanbul, nu poate urmari concursul din seara aceasta, pentru ca va canta la Bacau. Sanda ne-a declarat ca nu cunoaste nici o piesa din cele selectionate, cu exceptia celei interpretate de Loredana, care "este cvasi-cunoscuta".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.