Jane Russell este ultima legenda in viata a Hollywoodului, o fosta femeie fatala care a jucat cu Marilyn Monroe in "Domnii prefera blondele" si care a sucit mintile a milioane de barbati cu formele sale voluptuoase.

Cand regizorul miliardar Howard Hughes a creat special pentru ea, in 1943, un sutien push-up revolutionar pe care sa-l poarte pe sub pulovar in filmul sau "The Outlaw", lumea intreaga a fost stupefiata de indrazneala gestului sau, iar filmul a fost implicat timp de doi ani intr-o lupta crancena cu cenzura.

Atat de mari au fost ecourile acestui film incat singura copie a posterului productiei "The Outlaw" care o reprezinta pe Jane intinsa in fan, foarte sexy si cu un pistol in mana a fost vanduta acum cativa ani cu o suma record: peste o suta de mii de dolari.

Acea imagine deosebit de senzuala realizata acum 64 de ani la indrumarea renumitului Howard Hughes si fanteziile pe care le declansa in intreaga lume, avea foarte putin de-a face cu adevarata Jane.

Desi a ramas insarcinata la 18 ani, a avortat, a avut trei soti si o lunga batalie cu alcoolul, Jane era o crestina care vorbea cu daruire despre Iisus si s-a dorit a fi o sotie si o mama perfecta. Ea nu a vrut de fapt sa aiba legatura niciodata cu lumea de la Hollywood si cu certitudine nu a dorit sa fie obiectul fanteziilor sexuale a barbatilor din intreaga lume.

Jane s-a nascut Ernestine Jane Geraldine Russell, in Minnesota, si a avut patru frati.

A lucrat la un cabinet de stomatologie ca secretara cand a fost descoperita de pacientul Howard Hughes care a fost fascinat de formele sale voluptoase si i-a oferit pe loc un contract intr-un nou film de-al sau. Astfel, cucerita de mirajul Cetatii Filmului, Jane a semnat un contract pe sapte ani cu Hughes, insa nu a cazut in mrejele sale, iar cand acesta a ademenit-o la un moment dat in camera sa si a luat-o in brate, ea l-a respins si i-a replicat calm: "Fara giugiuleli, Howard, sunt o femeie casatorita", lasandu-l pe acesta mut de uimire.

Astazi, Jane are aproape 86 de ani, timpul si-a lasat urme adanci pe chipul ei, este aproape surda, insa anii nu i-au stirbit nici un pic din vointa sa de fier. Cu o inaltime de 1,70, postura sa a ramas dreapta ca in tinerete, vocea sa este profunda si autoritara, iar daca i se pune o intrebare care o deranjeaza, replica sa este taioasa: "nu am terminat ce aveam de spus". Intervievata recent de un reporter al unui ziar britanic, Jane a povestit ca nu isi pierdea noptile prin baruri, ci dupa ce termina de filmat, se ducea acasa la familie, ceea ce, spune ea a ajutat-o sa evite soarta celor mai multe "sirene" ale Hollywoodului, "fluturi superbi, dar fragili care s-au prabusit sub presiunea enorma a celebritatii. M-am nascut pentru a fi casatorita. Familia te ajuta in orice ca si credinta mea in Iisus".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.