Scuzandu-se putin jenata de faptul ca nu e pregatita sa dea ochii cu noi, Mioara Roman ne-a spus, fara sa deschida poarta mai mult de 10 cm, ca ceea ce se intampla acum cu ea si sotul ei este doar o poveste personala si nicidecum una regizata. "Stiu si eu, sau mai bine zis am citit despre faptul ca aceste aspecte ale vietii mele, si tot ce se intampla acum cu Petre si cu cantareata aia, ar fi ceva regizat pentru o relansare politica a lui. Astea sunt doar scenarii! Cine ar face aæa ceva, si mai ales cu ce scop?", se intreba ieri profesoara de araba.
De fapt, aceasta ultima aventura extraconjugala a lui Petre Roman nu a luat-o deloc prin surprindere pe Mioara. Asa dupa cum spune chiar sotia fostului premier, iesirile lui erau, intr-un fel, la ordinea zilei. "Ceea ce ma mira este ca acum toata lumea cauta asemanari intre mine si domnisoara aia. Dar,chiar si asa, fara sa neg ca ar aduce pe departe cu mine, asta este doar o intamplare. Toate celelalte amante ale lui nu semanau deloc cu mine si asta nu l-a impiedicat sa fie cu ele", zice Mioara Roman. In numarul de sambata, "Averea" publica un amplu material despre asemanarile dintre sotie si amanta. Medicul psihiatru Florin Tudose preciza ca barbatii se indragostesc de obicei de femei cu trasaturi apropiate din punct de vedere fizic. "Barbatul cauta de fapt partenere care sa semene cu propria lui mama", declara dr. Tudose.
"Nici nu se pune problema vreunei asemanari intre mama lui Petre si domnisoara aceea, chiar daca lumea pune pe seama nu-stiu-carui complex masculin faptul ca el s-a indragostit de ea. Adevarul este ca unii barbati se prostesc la batranete!".

Divort pana la capat

Trecuta prin viata si calita de loviturile primite de-a lungul timpului, Mioara Roman este o femeie care nu se da batuta cu una, cu doua. Se pare ca pentru ea, o hotarare luata se duce pana la capat. Asa si in ceea ce priveste decizia de a pune capat definitiv relatiei sale cu Petre. "Imi este greu sa vorbesc acum de tot ce a facut pentru ca imi e teama ca el se va folosi in proces de ceea ce spun. Dar am sa trec si peste asta pentru ca, cel putin in ceea ce priveste divortul, eu voi merge pana la capat", spune cu o voce trista Mioara Roman.