Agapia Silvia Chifiriuc nu mai raspunde la telefon de cand presa a aflat identitatea femeii care l-a facut pe Petre Roman sa plece de acasa, dupa 34 de ani de casnicie.

Fostul senator, plecat inca din tara, a remis presei un comunicat sec. Cu toate acestea, informatiile abunda in legatura cu aventura extraconjugala a fostului premier, iar lumea din toate mediile comenteaza subiectul. "Averea" vi-l arata azi pe amantul italian, parasit de cantareata pentru Don Pedro, dar si singura casa pe care o vor imparti sotii Petre si Mioara Roman, in caz de divort.

Povestea de dragoste dintre "speranta muzicii usoare de la malul marii", Silvia Chifiriuc, si medicul italian Giuseppe Madia a debutat la sfarsitul anului 1995, la Constanta. Ea avea 23 de ani, el 70. Pensionar bogat, cu casa aratoasa in insorita Italie, lui Giuseppe nu i-a fost prea greu sa i-o sufle pe tanara lui Gabriel Raica, un redactor muzical de vreo 38-39 de ani, de la postul Radio Vacanta, cu care Silvia convietuia de cinci ani! Isi face un SRL in apartamentul parintilor din Constanta - "Silvia Chifiriuc Fan Club SRL" - si viseaza la o cariera muzicala in Italia. N-a cantat pe acolo, dar dadea fuga in tara ori de cate ori prietenii din Teatrul "Fantasio" sau maestrul

Jean Constantin, protectorul ei, o solicitau pentru concerte si festivaluri. Asa s-au scurs aproape 12 ani, iar italianul suflase de multisor in lumanarile tortului "de 80 de ani". Silvia, ajunsa la 35 de ani, a hotarat ca e momentul sa puna capat relatiei. Surprinsa de paparazzi innoptand in compania proaspatului politician "fugit de acasa", toata lumea a inteles ca Giuseppe a fost inlocuit cu Petre Roman, mai tanar cu 20 de ani decat italianul.
Plecat la Bruxelles, liderul Fortei Democrate a trimis in tara un comunicat sec, in care spune ca nu face declaratii despre viata lui privata.

Asta e vila pe care o vor imparti sotii Roman

Sotii Roman au domiciliul de 17 ani intr-o vila a RAPPS, in cartierul Primaverii. Primita de Petre Roman ca resedinta, in vremea cand era prim-ministru, contractul locativ a fost prelungit pana in 2009. Ordonanta data de Guvern la sfarsitul lui ianuarie impune RAPPS sa vanda casele de protocol prin licitatie. Chiriasii din ele fie participa "la strigare", fie, daca nu au bani, se inteleg cu vreun magnat sa intre intr-o combinatie imobiliara din care sa se aleaga cu un apartament. Singurul bun imobiliar in comun ce va fi partajat la divort e vila pe care familia Roman o ridica in Sinaia. Constructia a inceput in prima jumatate a anului 2004. Casa e situata la marginea padurii, foarte retras, in cartierul Cumpatu, o zona rezidentiala de lux. Cu o curte foarte mare, vila e aproape finalizata pe exterior. Nu s-a mai lucrat, insa, de un an de zile, iar acum cativa muncitori lucreaza la interior.

"A iesit din sera in care a trait"

Adrian Severin (PSD): "Ii cunosc pe Mioara si pe Petre Roman. De aceea cred ca ar trebui pastrata o anumita discretie asupra acestui fapt de viata, spre binele tuturor celor implicati, familie, copii, apropiati. E bine in general sa nu se amestece viata intima cu cea politica".

Ioan Oltean (PD): "Sunt membru fondator al FSN, il stiu pe Petre de 16 ani. E mare pacat ca a disparut din viata politica activa. Orgoliul sau l-a indepartat si sfatuitorii prost alesi. Era un excelent politician, dar nu va mai reveni, mai ales in urma acestui, hai sa-i zic, scandal".

Gheorghe Albu (PD): "De cand am trecut in barca lui Traian Basescu, Roman ma considera printre tradatorii din partid. Viata intima ii apartine, dar, poate acum, ca a iesit din "sera" in care a trait si a dat de asfalt, de viata reala, va reveni in politica. E printre oamenii normali acum.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.