O sursa de venit pentru tinerii actori, dar si pentru veteranii in domeniu o reprezinta telenovelele. Ca sint facute de firmele lui Valeriu Lazarov sau de MediaPro Pictures conteaza mai putin.

Se pare insa ca Lazarov plateste mai prost decit trustul PRO. Surse din cadrul productiei "Vocea inimii", de la Antena 1, ne-au dezvaluit ca tinerii actori au aici un onorariu cuprins intre 150 si 200 RON pentru un episod. Iar pentru "numele" in domeniu, dar in roluri secundare, gajul s-ar ridica la 300 si 400 RON. Protagonistii ar primi un salariu lunar de 2.000 de dolari, desi altii sint de parere ca e vorba de o suma mai consistenta, tinind cont de faptul ca, intr-un an, Ioan Isaiu si-a cumparat o vila si un Volkswagen nou-nout. Privilegiatul productiei lazaroviene ar fi Marius Bodochi, despre care se speculeaza ca si-ar fi negociat un salariu lunar de peste 3.000 de dolari. "Unii dintre cei care au aparut in telenovela au marturisit ca au primit o suma mai mare decit cea reala. E cazul unei interprete care a spus ca, in urma prestatiei sale episodice, ar fi primit 4.000 de dolari. Insa onorariul sau real a constat in jumatate din aceasta suma", a declarat sursa noastra.

Telenovela, mai rentabila decit filmul artistic

In trustul PRO, un guest star e rasplatit cu 500 de dolari, iar un actor cu vechime cu o suma intre 300 si 500 de dolari pe episod. Actorii mai putin cunoscuti primesc in ziua de salariu intre 50 si 70 de dolari, pentru un episod. "La noi, jucind intr-o telenovela, cistigi mai multi bani intr-un timp scurt decit daca ai juca intr-un film pe pelicula. In plus, ni se asigura transportul si masa in fiecare zi de filmare", ne-a declarat una dintre actrite.

Oana Zavoranu, protagonista a telenovelelor "Numai iubirea" si "Pacatele Evei", difuzate in trecut de Acasa TV, nu ne-a dezvaluit suma pe care a primit-o in urma prestatiei sale, dar a precizat ca aceasta era "foarte, foarte mica, chiar jenanta, in raport cu succesul de care se bucura si cu volumul de munca depus. Si asta in conditiile in care eram una dintre cel mai bine platite actrite din distributie", a adaugat noua vedeta a postului Romantica TV.

Bugetul unei telenovele: peste 1.500.000 de euro

Reprezentantii Acasa TV nu au dorit sa faca publice bugetele telenovelelor romanesti difuzate pina acum de postul amintit. "Sumele sint confidentiale", ni s-a replicat. A circulat insa zvonul ca bugetul pentru un episod al fiecarei telenovele, fie ca era vorba de "Numai iubirea", "Pacatele Evei" sau "Lacrimi de iubire", s-a invirtit in jurul a 20.000 de euro. Daca "Numai iubirea", prima telenovela romaneasca, a numarat 100 de episoade, la un calcul simplu aflam ca productia ar fi putut sa coste in jur de 2.000.000 de euro! Ceva mai scumpa decit "Secretul Mariei", al carei buget a fost de 1.600.000 de euro. Si, pe deasupra, impartit la 115 episoade.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.