In ciuda acestor reusite profesionale, cantaretul nu sta prea bine la capitolul dragoste. Impacat, acum mai bine de o luna, cu Carmen, o fosta prietena originara din Constanta, Mihai a declarat in nenumarate randuri ca relatia sa cu aceasta fata "nu mai e ce-a fost" si ca sentimentele lui pentru ea nu mai sunt la aceeasi intensitate. Tocmai de asta, cei doi au rarit intalnirile, cu atat mai mult, cu cat Mihai este mai mult plecat din tara in ultima vreme. In schimb, artistul este in continuare asaltat cu mesaje si telefoane din partea fanelor aprinse dupa interpretul "Tornero".

O data cu lansarea piesei "Tornero" si cu participarea la concursul Eurovision de anul trecut, Mihai Traistariu a devenit unul dintre cei mai prosperi artisti autohtoni. Averea lui s-a inmultit considerabil, cantaretul castigand in jur de 2,5 milioane de euro din vanzari de discuri si spectacole. Mai mult decat atat, Mihai a semnat contracte cu 12 case de discuri de peste hotare, care ii promoveaza piesele si care i-au deschis usa spre adevarata piata muzicala mondiala, cea a Statelor Unite. Cu toate ca pe plan profesional Mihai a atins un nivel impresionant, in ceea ce priveste viata sa sentimentala, artistul nu prea are motive de bucurie, intrucat relatia sa cu Carmen este mai degraba una platonica.

Mihai a avut mai demult o relatie cu Carmen, o fata din Constanta, de care s-a despartit dupa sase luni: "Am fost impreuna o jumatate de an si am trait o poveste foarte frumoasa, dar ne-am despartit". Mai apoi, cei doi au crezut ca isi pot improspata sentimentele, asa ca au inceput sa se intalneasca din nou, dar Mihai a declarat in mai multe randuri ca legatura lui cu Carmen nu va mai fi ca inainte: "De mai bine de o luna, ne-am impacat, dar nu mai e ce-a fost". Acest lucru se vede in comportamentul amandurora si mai ales al lui Mihai, care niciodata nu-si ia cu el iubita in desele calatorii pe care le face in strainatate. In aceasta perioada au avut loc, in toate tarile europene, preselectiile nationale pentru concursul Eurovision, in cadrul carora Mihai a fost invitat sa cante, asa ca a stat foarte putin in tara: "Am fost in Germania, Suedia, Islanda, iar in curand urmeaza sa plec in Grecia. Nu o iau pe Carmen cu mine nicaieri, fiecare e cu treaba lui", a afirmat Traistariu. El a adaugat ca au o relatie din ce in ce mai rece si ca se vad foarte rar, din pricina lipsei de timp: "Sunt mai mult plecat, iar cand vin in tara am diverse proiecte de care trebuie sa ma ocup, deci cand sa ne vedem?". Interpretul a recunoscut, dezamagit, ca intre ei lucrurile nu stau tocmai pe roze: "Nu mai e o relatie asa grozava... poate o sa ramanem prieteni".