Dupa cum este stiut, un mare aport in alegerea piesei care ne va reprezenta la Eurovision il are publicul telespectator, care va avea posibilitatea sa-si exercite preferintele in cadrul emisiunii de sambata seara. Pe site-ul postului national de televiziune, dedicat Eurovision-ului din acest an, exista deja o modalitate de vot, ce-i drept on-line. Clasamentul prezentat ieri o desemna ca ocupanta a locului I pe aceeasi Juke Box, o trupa necunoscuta si relativ insipida. Daca in ziua precedenta o gaseam pe locul doi pe Loredana, care se afla momentan pe pozitia a treia in topul preferintelor, astazi pozitia secunda este ocupata de Luminita Anghel si Sistem. Gurile rele spun ca prestatia baietilor este exceptionala si ca Luminita nu se incadreaza sub nici o forma in tiparul celor de la Sistem. Cu alte cuvinte, o combinatie nereusita.

Diferenta de procente intre locul trei si locul patru este foarte mare. Daca Loredana cu a ei piesa "Le le" are pana in present 20,9%, De la Vegas cu melodia "Zi si noapte", aflata pe locul patru, are 8.3%.

Nu s-a ales inca juriul?

Vineri seara, incepand cu ora 20.00, TVR 1 va prezenta o emisiune speciala, "Stele pentru ...Eurovision", care va dura o ora si va fi prezentata de Leonard Miron si Laura Mihalus, aceiasi care vor prezenta si spectacolul de sambata seara. Telespectatorii vor avea ocazia sa urmareasca, in cadrul acestei emisiuni de vineri, toate piesele care vor intra sambata in finala nationala a concursului. Ion Duma, realizatorul Eurovision-ului, ne-a declarat ca "ordinea de intrare in concursul de sambata, a pieselor, va fi trasa la sorti".

Clasamentul final care va desemna castigatorul din acest an va fi dat de rezultatul votului publicului, cumulat cu votul juriului. Juriul va fi format din 12 membri. Ponderea juriului in punctajul final va fi de doua treimi, iar ponderea publicului, de o treime.

Juriul va acorda, la vedere, puncte de la 1 la 12 fiecarei piese muzicale din concurs. Pana aici, toate lucrurile sunt clare, insa mai e doar o singura problema: a mai ramas o zi pana la marea finala si nu se cunosc inca reprezentantii juriului.

Pozitiile ocupate, aseara, de artisti, in urma voturilor

1. Lonely In Heaven - Juke Box

2. Let Me Try - Luminita Anghel & Sistem

3. Le Le - Loredana

4. Zi si noapte - De la Vegas

5. I Need You So - Pops

6. All The Time - Nico & Mihai Traistariu

7. Soarele meu - Mandinga

8. Come Into My Life - June

9. Learn To Say Goodbye - Maria Magdalena Danaila

10. You’re Right - Shake

11. Living For Today - Centru’ Civic

12. Heading For Glory - Academica


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.