Ii transmite sa isi vada de drumul lui pentru ca daca s-ar intoarce acasa ar fi mai rau. Viorel Lis a fost primarul general al Capitalei si il cunoaste pe Petre Roman inca din facultate"Fiecare are dreptul sa faca ceea ce simte. Parerea mea este ca nu mai exista drum de intoarcere. Daca dupa peste 30 de ani decasnicie s-a ajuns la asa ceva, inseamna ca ei in casa nu mai erau o familie. Nu mai este la varsta cand sa fie atras de o femeie tanara doar fiindca arata bine", crede Lis.

Fostul edil-sef al Bucurestiului spune ca sotii Roman ar trebui sa se intalneasca chiar daca sunt in divort si sa-si rezolve o data pentru totdeauna problemele, astfel incat sa se desparta ca prieteni. Fostul primar general al Capitalei explica mecanismul relatiilor dintre un barbat matur si o femeie tanara. "Nu este vorba doar de calitatile barbatului, ci si de pozitia lui in societate, de ceea ce poate el sa ofere. La mine de exemplu ar fi absurd sa nu imi dau seama ca a contat si ceea ce eram, pentru ca altfel nu as fi cunoscut-o pe Oana, actuala mea sotie. Oricum, ca si Petre Roman ma mentin bine pentru varsta mea", explica Viorel Lis. Ce vede un barbat matur la o femeie tanara? Viorel Lis stie! "Vede noutatea, tineretea si posibilitatea de a depasi rutina unei casatorii de multe ori conventionale. Daca nu esti fericit, de ce sa mai stai?! Este ca si cum ai fi condamnat pe viata", spune Lis.

"Este in dupa-amiaza vietii"

Medicul psihiatru Florin Tudose este de parere ca gestul lui Petre Roman poate fi interpretat ca o "cursa" dupa umbra tineretii. "El este acum in dupa-amiaza vietii. Are senzatia ca daca acum nu face acest lucru, adica sa plece de acasa si sa inceapa o noua etapa a vietii, n-o va mai putea face niciodata. Nu-si da seama insa la ce risc se supune. Este la o varsta la care barbatii tind sa strice tot ce au construit", ne-a spus prof. Tudose.

Mioara ramane in vila pana in 2009

Mioara Roman mai are o problema: casa. Vila din str. Gogol nr. 2 apartine Regiei Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) si a fost primita pe vremea cand sotul sau era prim-ministru. Contractul expira in 2009. Acum, RAAPPS se pregateste sa vanda toate vilele din Primaverii cu tot cu chiriasii de lux. Daca nu va avea suficienti bani ca sa-si adjudece casa scoasa la licitatie, Mioara Roman va fi nevoita sa-si faca bagajele dupa aceasta data. O data lansata oferta de vanzare prin licitatie, se va trezi la usa cu diversi indivizi amatori sa devina proprietari in Primaverii. Vanzarea imobilelor, cu statut juridic clar, va avea pretul de pornire al licitatiei stabilit in urma unei evaluari. Deci la pretul pietei. Si cum aceasta este una dintre cele mai scumpe zone, preturile vor fi pe masura.