Petre Roman nu este la prima incercare de a divorta. Unul dintre cei mai apropiati oameni ai fostului premier ne-a povestit, ieri, un lucru nestiut pana acum: anume ca, exact inainte de Revolutie, in 1989, Petre Roman inaintase divortul de Mioara. Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de sotia parasita, numai ca ea povesteste ca s-ar fi intamplat in 1982.

Mioara Roman ar fi avut de-a lungul timpului mai multe tentative de sinucidere, povesteste apropiatul lui Petre Roman care a acceptat ieri sa stea de vorba cu noi. "Periodic il ameninta pe Petre ca, daca indrazneste sa o paraseasca, ea se sinucide. Era permanenta aceasta amenintare, ca o sabie deasupra capului sau". Aceeasi sursa ne-a mai spus ca a mai venit vorba de divort o data, chiar inainte de Revolutie. "Tot el a oprit procedurile pentru ca venise Revolutia, era vorba de imaginea publica, erau copiii, devenise prim-ministru", ne-a relatat apropiatul.

Am sunat-o, din nou, pe Mioara Roman, care in continuare e vizibil marcata de ceea ce i se intampla la aceasta varsta, dupa atatia ani de casatorie. Ea a negat vehement faptul ca in 1989 ar fi fost vorba de divort. "A fost un moment dificil in care, intr-adevar, a venit vorba de divort. Era insa anul 1982. Chiar am discutat atunci si cu parintii lui, viata era foarte grea, eu nu mai faceam fata tuturor problemelor, si casa, si serviciu si copii, iar el nu intelegea sa-si asume responsabilitatile sale. Pleca cu studentii lui, iar eu trebuia sa raman cu totul pe cap. Tentative de sinucidere n-am avut niciodata. Sunt mizerii pe care le-au spus asa-zisii apropiati despre mine. Cativa ani dupa Revolutie, eu fiind pe atunci usor depresiva intr-adevar, am facut o cadere obisnuita, dar nu am vrut sa ma sinucid. S-a intamplat in perioada in care ziarele scriau ca Oana Sarbu ar fi facut un accident de masina cu Mercedes-ul lui Petre si ca el i-ar fi dus flori la spital. Era o prostie. Petre nu a avut niciodata nici un Mercedes".

De Craciun, cu Ana Maria la Sinaia

Cat despre cea cu care se spune ca ar fi Petre Roman in prezent, Mioara Roman sustine ca sotul ei a fost chiar de Craciun cu "Ana Maria la Economat in Sinaia". "Am primit si telefoane de la ea, am primit si tot felul de mesageri anonimi care-mi transmiteau din partea ei ca sunt o hidoasa si o urata si sa-l las in pace. Telefonul de la ea suna cam asa: "Lasa-l, draga, in pace, nu vezi ca vrea sa scape de tine si nu stie cum?"". Mioara Roman nu stie cu certitudine daca aceasta Ana Maria face ce face doar de capul ei sau este parte a unui plan mai amplu: "Nu prea cred in coincidente. Ea lucreaza pentru italieni, director de marketing, deci nu e de capul ei, dar astea sunt doar speculatii".