Piesa aleasa pentru a reprezenta Ucraina, tara-gazda a concursului Eurovision ce se va desfasura pe 21 mai, la Kiev, risca sa fie descalificata, deoarece ar putea fi o preluare dupa un vechi cantec revolutionar, informeaza site-ul oficial al concursului, esctoday.com.
"Razom nas bagato" a trupei Greenjolly este o piesa hip-hop dedicata actualului presedinte Viktor Iuscenko si a devenit in foarte scurt timp imnul neoficial al sustinatorilor acestuia, care s-au strans in Piata Independentei din Kiev, la sfarsitul anului trecut, pentru a cere repetarea alegerilor prezidentiale.

Presa din intreaga lume a reactionat negativ la aceasta alegere a Ucrainei, iar BBC a anuntat ca aceasta ar fi un remake dupa celebrul cantec revolutionar al anilor ’60 "Pueblo unido jamas sera vencido" ("Cei uniti nu vor fi niciodata invinsi").
Televiziunea norvegiana NRK a preluat aceasta poveste si a publicat pe site-ul sau oficial textele celor doua piese, in care se observa multe asemanari. European Broadcasting Union (EBU) investigheaza in prezent impactul politic al acestei piese, precum si o posibila descalificare pe motiv de plagiat. "Trebuie sa cercetam amanuntit aceasta problema, iar daca este o propaganda politica, atunci este impotriva regulilor EBU", a declarat Svante Stockselius, un oficial al EBU, pentru publicatia suedeza Aftonbladet.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.