Juriul finalei a fost diferit fata de cel din primele semifinale: Mirela Fugaru, Horia Moculescu, Cristian Faur, Mihai Georgescu, Sorin Vasile, Ionut Radu si Titus Andrei, presedintele juriului, sint cei care au dat note celor opt piese ramase in concurs.

Baietii de la Desperado si Ionut Ungureanu au fost preferatii juriului, dar publicul a decis ca Locomondo sa cistige. Marius Moga s-a razbunat prin neparticiparea piesei sale, "Crazy", interpretata de Morandi&Wassabi. De altfel, Micutul Mozart anuntase ca din solidaritate, Morandi&Wassabi se vor retrage de la Eurovision. Initial, declarase public ca vor veni la spectacol cu niste pancarte pe care erau trecute nemultumirile lor si numele piesei "Dracula, My Love".

Dar a fost doar o farsa de-a lui Moga ca sa-i mai tina pe jar pe cei de la TVR. Moga este scirbit de tot acest scandal si n-a mai vrut sa comenteze in nici un fel decizia comisiei care l-a scos din concurs. Ni se pare curios ca din acea comisie au facut parte, printre altii, Andrei Kerestely care nu-l place deloc pe Moga, cit si Zoli de la Sistem, care este invidios pe talentul compozitorului, desi s-a lansat pe drumul succesului cu piese scrise de Marius.

Nico, cea mai eleganta aparitie

De departe, cea mai eleganta a fost Nico, aratind ca o mica printesa in rochia ei bej-aurie. Solista si-a sustinut colegii, a ris toata seara, a fost fair-play, iar sotul sau, Laurentiu, a sustinut-o tandru toata seara. Costi Ionita a purtat de data aceasta un costum elegant si niste pantofi care nu-i mai erau mai mici cu doua-trei numere. Despre Nicole, noua lui iubita, a spus ca a plecat la Ibiza si ca ii e dor de ea. Baietii de la Locomondo au venit cu niste porumbei care sa le poarte noroc, iar Vlad Cretu nu si-a scos toata seara jobenul, de parca ploua sau ningea in platoul TVR.

Cei de la Locomondo s-au purtat ciudat cu presa, nu suporta criticile, iar in ceea ce priveste stilul vestimentar, acesta lasa mult de dorit. Aratau ca niste navetisti sau lucratori in schimburi, de parca venisera sa deretice si nu la un concurs ca Eurovisionul. Au declarat mindri ca anumiti creatori de moda le-au zis ca sint foarte bine imbracati si ca nu mai au nevoie de nicio imbunatatire. In ceea ce-l priveste pe Dl Problema, acesta a venit cu aceleasi haine care pocneau pe el si cu vesnicul trandafir rosu pe care nu l-a lasat din mina nici macar cind a mers la toaleta. Iubita lui, Elena, a fost alaturi de el si l-a incurajat. Locomondo este un proiect inedit, dar parca pentru un concurs ca si Eurovision nu sint potriviti. Nu sint voci in trupa care sa poata impresiona. Dan Manoliu a reusit sa realizeze un show tv, in perioada televotingului, dar, din pacate, nemultumirile si acuzatiile au facut sa fie un festival controversat si scandalos.

Credem, in continuare, ca a existat o conspiratie a unor compozitori din vechea si noua generatie impotriva lui Marius Moga, pentru simplul motiv ca prea multi solisti apeleaza la el sa le compuna piese. Nico a propus la emisiunea "Dopo festival" a lui Maruta, ca la anul ea si Andra, doua voci mari ale muzicii romanesti (spunem noi) sa se prezinte cu un duet. O idee foarte buna, pe care Manoliu a si luat-o in calcul. Asteptam sa vedem ce vor face pe 12 mai, la Helsinki, baietii de la Locomondo: vor mai obtine unul din primele patru locuri, sau vom fi iar la coada clasamentului?


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.