Marius Moga este un personaj controversat al scenei muizcale din Romania. Poate cel mai controversat. El nu trece niciodata neobservat, fie ca provoaca simpatie excesiva sau antipatie maxima. Iar aceste scandaluri de la Eurovision in care a fost implicat nu au facut altceva decat sa-l transforme, in ochii marelui public, intr-un erou national.

"Ne furam singuri caciula". Aceasta este parerea publicului de la Eurovision. Parere de care cei de la TVR nu tin cont. De departe, piesa favorita pentru a ne reprezenta anul acesta la Helinki este "Dracula, My Love", urmata de "Well-o-Wee", a celor de la Ro-mania feat. Rednex. Acum, ca cele doua au fost eliminate, sansele noastre de a obtine un loc decent la finala concursului au scazut simtitor. Iar marele public constientizeaza acest lucru. Tocmai de aceea, fanii nu contenesc sa-si exprime parerile in legatura cu decizia TVR-ului pe zeci si zeci de forumuri. Iar cel al Televiziunii Romane este efectiv bombardat de mesaje de sustinere la adresa celor eliminati si de mesaje critice la adresa Regulamentului Eurovision.

Manoliu incalca regulamentul

E drept si firesc faptul ca Dan Manoliu, producatorul si coordonatorul selectiilor nationale doreste sa respecte regulamentul. Daca nu ar fi facut intocmai, imaginea sa ar fi avut de suferit. Numai ca regulamentul nu este intocmai precis: "Autorii trebuie sa semneze o declaratie legalizata prin care isi asuma responsabilitatea ca piesele nu au fost editate pe niciun suport audio sau video si nu au fost difuzate pe niciun canal de radio sau televiziune, inainte de 1 octombrie 2006. in cazul in care se aduc dovezi pertinente ca a fost incalcat regulamentul, piesa va fi descalificata", se specifica pe site-ul TVR. Numai ca nu se precizeaza daca acest lucru este valabil pentru intreaga piesa sau pentru orice fragment din melodie, oricat de scurt.

Dar iata ca dintr-un anumit punct de vedere, Dan Manoliu incalca el insusi regulamentul, in care se specifica faptul ca "cele mai bune 12 piese castigatoare ale selectiilor nationale vor participa in finala". Numai ca acum nu au mai ramas decat noua, sau chiar opt daca Marius Moga isi va retrage, pana la urma, piesa "Crazy", interpretata de Morandi si Wassabi. Totusi, avand in vedere ca pana la finala mai sunt inca patru zile, Manoliu mai are timp sa intruneasca inca o comisie... pentru a decide... vede el ce.

Marius Moga contesta comisia care i-a exclus piesa

Radu Fornea, producatorul celor de la Ro-mania este stupefiat. "Mi se pare o totala lipsa de respect. Nu o comisie ar fi trebuit sa ia o astfel de decizie, ci publicul ar fi trebuit sa hotarasca. Singurele piese care aveau sanse reale sa castige au fost eliminate´´, a spus acesta. De asemenea, ei vor depune plangere catre EBU (European Brodcasting Union), comisia de specialisti ai Eurovision-ului, la nivel european, pentru ca acestia sa afle "ce se intampla in Romania, dupa cum el s-a exprimat. Mai mult decat atat, ei chiar intentioneaza sa actioneze TVR-ul in judecata pentru nedreptatea care considera ca li s-a facut.

La randul lor, cei de la Simplu impreuna cu Marius Moga nu pot ramane indiferenti. Mai ales ca i-au mobilizat foarte mult reactiile pozitive ale publicului la adresa piesei lor, "Dracula, My Love", precum si numarul impresionant de voturi pe care l-au obtinut in cadrul semifinalei de sambata seara. "Avocatii m-au sfatuit sa depun o contestatie impotriva comisiei care a hotarat excluderea piesei din concurs", a declarat Moga, compozitorul piesei. Comisia care a luat aceasta decizie este formata din compozitorii Dan Dediu, Virgil Popescu, Andrei Kerestely, realizatorul radio Titus Andrei si interpretul Zoli Toth.