Cu toata „povara“ unor parinti celebri, iubiti si apreciati in lumea artistica, copiii au izbutit sa-si faca un nume aparte, sa-si construiasca o cariera solida in lumea teatrului, a filmului sau ca regizori.

Florin Piersic jr, Lamia Beligan sau Oana Pellea sunt doar cativa dintre cei care, atunci cand erau mici, s-au lasat coplesiti de celebritatea parintilor lor, dar apoi au vrut sa arate ei insisi ce pot.

Stefan Banica jr: "Mai, pustiule, ai fata de film, nu vrei sa joci intr-unul?"

Stefan Banica a fost un actor complex de teatru si film, dar s-a remarcat si ca un bun cantaret. Fiul sau, Stefan Banica junior, l-a urmat atat in actorie, dar mai ales in muzica. Scena este locul unde se petrece minunea artei: schimbul de emotii cu publicul. "Sunt actor. Am facut actorie de teatru, cea mai complexa meserie pentru ca iti da posibilitatea sa-ti imaginezi ca esti absolut oricine, ca te poti diviza in sute de mii de caractere, ca poti fi tot ceea ce visezi. Asa ca in ceea ce ma priveste, toate asa-zisele meserii pe care mi le atribuiti se combina in profesia de actor". Pe scena, cu chitara in mana sau interpretand un rol, Stefan Banica jr. este actor. Indragostit de meseria lui, considera ca a iubi ceea ce faci reprezinta un procent urias din reusita.

Intalnirea cu filmul a fost pur intamplatoare

Juca fotbal pe langa Sinaia cand l-a vazut Constantinescu, primul sau regizor din cariera. L-a abordat, nestiind ca este baiatul lui Stefan Banica: "Mai, pustiule, ai fata de film, nu vrei sa joci intr-unul?". Abia apoi a aflat cine era tatal pustiului. "Am dat niste probe si am intrat in film pentru figuratie, isi aminteste cu drag Banica.

"Nu aveam nici o legatura cu ceea ce-si dorea initial regizorul. Am facut figuratie o zi, ceea ce m-a dezumflat foarte tare. In general, fac lucruri in care ma implic suta la suta, care sa-mi placa. Din tot ceea ce nu mi-a stat la inima, am iesit."

«Pentru mine, viata inseamna teatru»

"Am vrut sa fiu actor fara sa ma gandesc la consecintele faptului ca purtam acelasi nume, fara sa ma gandesc ca singura mea sansa de a ajunge in constiinta publicului era sa fac ceva cu un impact foarte mare asupra lui. Spre norocul meu, acel ceva a fost "Liceenii". A venit exact cand trebuia. Consacrarea e un cuvant de care mi-e frica. In meseria mea se invata tot timpul, pana mori. De aceea e atat de complexa si de frumoasa, pentru ca teatrul inseamna viata. Sau, altfel spus, viata inseamna teatru, pentru mine." Stefan si-a "imprumutat" vocea personajului Ramone din filmul de animatie "Masini" ("Cars"), care a primit recent un Glob de Aur, iar in teatru s-a remarcat in piese precum "Revizorul" de Gogol, in regia lui Horatiu Malaele, "A douasprezecea noapte" de William Shakespeare, in regia lui Gelu Colceag. Si in muzica, Stefan are o cariera de invidiat. Debutul sau s-a produs la varsta de 3 ani, in tramvai. Tatal sau a fost cel care l-a invatat sa nu cante niciodata pe gratis.

Oana Pellea: "Un actor talentat poate sa faca minuni si cu un rol de telenovela"

Anul trecut, Oana Pellea, una dintre cele mai mari actrite de la noi, fiica celebrului Amza Pellea, a fost distribuita, in rol principal, in doua productii britanice: "I Really Hate My Job" si "Children of Men". Criticul de film Irina Nistor considera: "Oana este o actrita excelenta, care, din pacate, a jucat prea putin in filme." Poate ca, o data cu aceste aparitii, situatia se va remedia. Desi multi considera ca un actor important si care tine la imaginea sa nu are ce cauta in telenovele, Oana Pellea a aparut intr-un astfel de serial, "Pacatele Evei". Acest lucru nu a facut-o sa fie mai putin valoroasa. "Evident, intr-o astfel de productie, poti deveni delasator, dar un actor talentat poate sa faca minuni si cu un astfel de rol."

Tudor Chirila: "Cred ca mi-am pierdut mama si am castigat un regizor"

Tudor Chirila, care a absolvit, in 1996, Academia de Teatru si Film din Bucuresti, sectia Actorie, la clasa profesorului Florin Zamfirescu, declara, fara pic de regret: "Cred ca mi-am pierdut mama si am castigat un regizor". Si asta, deoarece Iarina Demian, mama tanarului actor de comedie, a regizat destul de multe spectacole in care Tudor si-a demonstrat talentul actoricesc. Cu putin timp in urma, pe scena Teatrului de Comedie, a avut loc premiera spectacolului "Biloxi Blues", in regia Iarinei Demian si avandu-l pe fiul sau in rolul principal. La repetitii, "de obicei ies scantei, dar amandoi facem clar diferenta intre profesie si rudenie", declara Tudor Chirila.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.