Vor concura din nou unsprezece piese in loc de douasprezece, in urma eliminarii din concurs a fetelor de la Indiggo. Organizatorii Eurovision au decis descalificarea trupei Indiggo, ca urmare a nerespectarii prevederilor regulamentului in ceea ce priveste prezenta la repetitii. "Pentru a evita astfel de situatii, am atras atentia tuturor concurentilor ca nerespectarea programului repetitiilor va atrage dupa sine scoaterea din concurs. Anuntul a fost facut pe 22 ianuarie tuturor concurentilor. Le-am spus atunci ca trebuie sa trateze cu seriozitate competitia caci vom fi drastici in aceasta privinta. Fetele de la Indiggo nu erau in tara si le-am trimis un e-mail. Ne-au raspuns ca au luat la cunostinta, asa ca stiau despre acest angajament", a declarat Dan Manoliu, coordonatorul Eurovision. Indiggo trebuia sa se prezinte, ieri, la repetitii, dar nu a venit si nu a transmis organizatorilor negativul melodiilor cu minimum 24 de ore inaintea repetitiilor.

Gemenele sustin ca refuzul lor se bazeaza pe faptul ca nu le-au fost comunicate numele celor care au trimis contestatii cu privire la melodia lor, compusa de Thomas G:sson. Melodia "Lovestruck", cu care trupa trebuia sa se prezinte in concurs, a facut obiectul unei investigatii a TVR, ca urmare a unor semnale primite pe mail-urile oficiale ale competitiei de la jurnalisti sau fani. La fel ca si in cazul piesei lui Marius Moga, cei trei specialisti romani au decis ca nu poate fi vorba de vreun plagiat. La rindul lor, fetele de la Indiggo au trimis si ele un protest. "Intrucit pina ieri, la ora 17.00, nu ati raspuns la intrebarea noastra privitoare la numele persoanelor care l-au acuzat pe compozitorul piesei noastre de plagiat, ne determina sa protestam impotriva tentativei Televiziunii Romane de compromitere a compozitorului suedez Thomas G:sson si, respectiv, a noastra, in cadrul editiei din acest an a Eurovision Romania. Protestul se concretizeaza in primul rind prin refuzul nostru de a participa la repetitii". Trebuie specificat ca gemenele Indiggo nu au revenit din SUA si nici nu ar fi fost timp util pentru a ajunge la semifinala.

Si la aceasta editie prezentator va fi Catalin Maruta, din Camera Verde, coprezentatori vor fi baietii de la 3-rei Sud-Est, iar textierul show-ului - tot Dan Theodorescu de la Taxi. Vom reasculta alte cinci piese memorabile din istoria Eurovisionului, se va intra "In legatura directa cu Helsinki", de unde Monique Ghiurkonen (actrita Raluca Rusu) si Kosmin Prelipcionen (actorul Emanuel Pirvu) vor parodia stirile de ultima ora. Se va afla cine va cistiga meciul de box dintre Luminita Anghel si Luiza, Spaima Portativului. O noutate ar fi aceea ca, pentru gasirea celei mai bune voci masculine vor lupta Mihai "Plamini de otel" (Mihai Traistariu) si Costel "Cinta in el" (actorul Vlad Logican).

Andra a mers la biserica, Nico repeta in fiecare zi cu sotul ei

Concurentii au inceput deja sa-si pregateasca toaletele, sa se roage, fiecare in felul lui, pentru a cistiga locul 1. Andra a mers la biserica cu citeva zile inainte de concurs. Smiley s-a apucat de slabit, Marcel Pavel face vocalize, Nico repeta in fiecare zi cintecul, impreuna cu sotul ei, care este si compozitorul celei de-a doua piese din concurs. In prima editie s-au calificat Nico, Morandi&Wassabi, Desperando si Tony Poptamas, Rednex & RoMania, Locomondo, New Effect & Moni-K. Acestia vor intra in finala cu numerele de ordine 1, 3, 5, 7, 9, 11. Potrivit regulamentului, voturile obtinute de finalisti nu vor fi cunoscute publicului decit dupa aflarea reprezentantului Romaniei la concursul din 12 mai, din Helsinki, Finlanda.

Perioada de votare incepe dupa ascultarea celor 12 piese

Chiar daca numerele de telefon si SMS-urile pentru votarea favoritilor vor fi afisate pe tot parcursul emisiunii, perioada de votare incepe numai dupa ascultarea celor 12 piese din concurs, iar momentul "Start televoting" va fi anuntat de Catalin Maruta. Seara de simbata va fi una plina de emotii pentru concurentii din mai putin de 13 tari, care isi vor desemna si ele participantii in aceasta perioada. In Romania se asteapta ca a doua preselectie sa fie plina de orgolii, nemultumiri, dar si un scandal pe masura.