Cu doar citeva zile inaintea celei de-a doua semifinale de la Eurovision, ce va avea loc simbata, 3 februarie, a inceput o campanie de denigrare a Andrei si a lui Marius Moga.

Ziarele sint asaltate cu tot felul de mailuri si informatii, la fel si membrii juriului, cum ca piesa Andrei si a lui Smiley ar fi copiata dupa "When religion comes to town" a celor de la E-Type. Noi nu ne pronuntam, nu sintem specialisti, ca sa ne dam seama cit de mult este sau nu copiata o piesa. Ca sa inlature orice urma de indoiala, Marius Moga a plecat ieri, in mare viteza, la Londra, la o academie de muzica, ca sa analizeze piesa nota cu nota si sa demonstreze in mod clar ca nu e furata.

"Eu nu zic ca anumite note nu seamana intre ele si nu exista coincidente, dar nu m-am inspirat si nici nu am plagiat piesa dupa E-Type. Voi veni in tara si voi demonstra cu acte ca este un cintec compus de mine get-beget. Pina acum, am tot avut hituri, dar nimeni nu s-a plins ca as fi copiat", s-a destainuit Moga.

"Tot acest scandal are mare impact asupra mea"

La rindul sau, Andra ne-a declarat telefonic: "Am tot respectul pentru toti specialistii! Eu am auzit piesa pentru prima oara in studioul lui Marius Moga si mi-a placut foarte mult, motiv pentru care am acceptat colaborarea cu mare placere. Nu pot vorbi despre asemanari sau nu, fiind mai mult decit subiectiva in calitatea mea de cointerpreta. Cred ca nu pe mine trebuie sa ma intrebati!". TVR a inceput din proprie initiativa investigatiile ca sa afle daca piesa este sau nu furata.

Dan Manoliu, coordonatorul Eurovisionului, sustine ca a luat legatura cu niste specialisti romani care vor analiza si ei nota cu nota si vineri vor spune daca este sau nu plagiata piesa. Pina in prezent, juriile care au ascultat piesele dadeau sanse mari de reusita piesa Andrei si a lui Smiley, pe cea a lui Nico, Rednex & RoMania sau Provincialii, care s-ar putea califica pe 10 februarie si ar putea sa mearga sa ne reprezinte pe 12 mai la Helsinki, in Finlanda. Tinind cont de toate aceste mici scandaluri si controverse, solista este foarte afectata si nu crede ca i se poate intimpla un asemenea lucru. In momentul de fata are si examene la facultate, vine si la repetitii si nu stie cit va rezista psihic daca scandalul va continua. Se aude ca si alte piese ar fi plagiate, iar membrii juriului au inceput sa asculte din nou toate cintecele din concurs.

Ramine de vazut daca toate acuzatiile vor fi fondate. Pina la decizia specialistilor din Anglia si Romania atit Andra, cit si Smiley isi vad de treaba, se intilnesc la repetitii, se consoleaza unul pe altul si cred ca prestatia lor, din seara concursului, va fi la inaltime. Oricum, piesa interpretata de Andra se anunta ca mare favorita la cistigarea acestei selectii nationale.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.