"Micul Mozart" s-a clasat la televoting pe locul 3, dar ramane favorit cu piesa interpretata de Andra si Simplu.

Primii sase finalisti ai selectiei nationale pentru Eurovision au fost alesi sambata seara. Fara prea multe scandaluri sau divergente, cei invinsi s-au retras imediat dupa anuntarea rezultatelor. Emotii au existat, bineinteles, semn ca Eurovisionul este considerat totusi, un eveniment important. Nici Marius Moga nu s-a dezis, gandindu-se la un moment dat ca piesa lui, cantata de Morandi si Wassabi, nu se va califica in finala.

Nico, Morandi&Wassabi, New Effect feat. Moni-K, Desperado si Tony Poptamas, Rednex feat. RoMania si Locomondo sunt primii sase finalisti din selectia nationala Eurovision 2007, care vor intra in concurs chiar in aceasta ordine. Cei sase concurenti au fost desemnati prin votul juriului de specialitate (50%), din care au facut parte Andrei Partos, Cornel Fugaru, Gabriel Cotabita, Mihai Ogasanu, Adrian Despot, Andrei Tudor si Dan Teodorescu si prin televoting (50%).

In mod destul de surprinzator, desi pe site-ul oficial Eurovision, se clasau pe primul loc in topul preferintelor pentru aceasta semifinala, Morandi si Wassabi nu s-au clasat la televoting decat pe locul 3, dupa Locomondo si Rednex feat. Ro-mania. Rezultatul a fost destul de dezamagitor pentru Moga, compozitorul piesei care, surprins fiind de gustul publicului pentru stillul country, a spus ironic, ca se va reprofila si va scoate si el un album de acest gen anul viitor. Pana la urma, totul a iesit bine, iar Moga merge in finala. Desi saptamana viitoare mai are inca doua sanse, cu Andra si Wassabi. "Micul Mozart" a urmarit televotingul destul de stresat si chiar s-a temut ca nu va intra in finala din cauza anumitor "prieteni" pe care i-a avut in juriu. "Cand am vazut ce "prieteni" am in juriu, am inceput sa ma tem putin. Dar m-am linistit, ce-o fi o fi", a spus Moga, inainte de aflarea finalistilor.

Andra versus Ro-mania feat. Rednex

Componentii trupei Locomondo au fost extem de surprinsi sa vada ca se afla pe primul loc la televoting. Ceea ce ii transforma in niste veritabili concurenti pentru favoriti, respectiv Andra si Simplu, care vor concura sambata viitoare. De asemenea, sunt multe voci care sustin ca "batalia finala" se va da intre Andra si Ro-mania feat. Rednex, care au lasat de asemenea, o impresie foarte buna, clasandu-se la televoting pe locul al doilea. Foate multi comenteaza in mod negativ piesa Andrei cu Simplu, compusa de Marius Moga, "Dracula, my love". Melodia are, intr-adevar influente orientale, dar si folclorice. In plus, mitul lui Dracula a fost foarte bine speculat, avand in vedere cat de cunoscuti suntem peste hotare datorita acestui aspect. Ceea ce se poate transforma intr-un veritabil avantaj, ca doar trebuie sa ne promovam cultura si sa ne ducem cu o piesa reprezentativa. De ce sa nu profitam, atunci? De ce trebuie sa condamnam influentele orientale, atat de prezente la editiile precedente Eurovision? Sau poate este mai bun folclorul romanesc impletit cu cel american si cantat de niste romani alaturi de niste suedezi? Ce-o fi, om vedea. Mai sunt doua saptamani pana la finala selectiei nationale.

Costi Ionita a venit cu "piranda"

Costi Ionita a iesit si el invingator cu piesa "Dulce amaruie", interpretata de Nico. Acesta a venit insotit de noua sa cucerire, o fatuca de aproximativ 20 de ani, inalta si blonda. Imbracata extrem de kitschos, cu o fusta foarte scurta de blugi, o bluza decoltata si transparenta si incaltata cu un dres negru cu model floral de culoare mov si cu cizme negre, cu varfuri ascutite si tocuri cui, ea a facut intr-adevar, senzatie. Negativa, evident. Vorba lui Catalin Maruta, sa mai asteptam putin si cu siguranta o vom vedea intr-un videoclip pe post de cantareata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.