Decizia de a pleca catre Roma a fost luata in pripa. Fetele au aruncat cateva lucrusoare in bagaj, si-au sunat soferul si s-au urcat in masina pentru un drum de o zi si jumatate. In capitala italiana, unde toate se aflau pentru prima oara, s-au cazat la un hotel si au pornit sa colinde centenarele muzee.

Desi nu au reusit sa prinda un grup organizat, s-au descurcat si fara ghid. Tridentele au ajuns pana in cupola Vaticanului care le-a schimbat complet parerea despre arta si arhitectura. Incredibil, recunosc ele, dar timp de trei zile au ocolit toate magazinele care le-au iesit in cale. Bani de shopping aveau in dotare insa, desi nici lor nu le-a venit sa creada, au preferat sa-si petreaca timpul invatand istorie. In Vatican, s-au ambitionat sa urce in cupola Catedralei San Pietro, al treilea monument ca marime din lume, cu toate ca scara ingusta cat sa permita trecerea unei singure persoane are nici mai mult, nici mai putin de cateva sute de trepte. Tentatia sa renunte a fostn mare, insa Roxana a dorit atat de mult sa-si faca o poza in "varful lumii", incat le-a convins si pe colegele ei sa mearga mai departe, iar misiunea a fost dusa la capat. "A fost echivalentul mai multor ore de fitness. Cine vrea sa slabeasca, sa faca acest drum si va vedea efectele", ne-a marturisit Roxana. Cele cateva zile au fost incheiate intr-un restaurant in care fetele au intalnit romani si au urcat pe scena sa cante alaturi de solista localului.

La intoarcere, Roxana, Loredana si Andreia au ales transportul aerian fara a sta prea mult pe ganduri. Exasperate de durata si disconfortul drumului de venire, nici nu au vrut sa conceapa sa urce din nou in masina. O astfel de experienta trebuia incheiata ca atare.