24 de piese au fost alese cu chiu, cu vai sa se „bata“ pentru a ne reprezenta la editia din acest an a concursului Eurovision. Cinci jurii au ascultat miercuri 255 de melodii. Pentru Helsinki s-au inscris manele, rap-uri, muzica populara, „Inger, ingerasul meu“ si Rednex.

Au fost piese multe, mai multe ca niciodata, si foarte slabe. Nici macar una mai rasarita. Titlurile reale ale cintecelor, compozitorii si interpretii lor s-au ascuns in aceasta faza, conform regulamentului, sub motouri precum: "Dualitatea intareste personalitatea", "Iarna e ca vara, dar un demo nu-i ca masterul" ori "Nu mor ciinii cind vor ciinii". I-am recunoscut cintind pe Andreea Balan, inscrisa cu trei piese, pe Nico, tot de-atitea ori, pe Narcisa Suciu, Paula Seling, Tudor Chirila, Marcel Pavel, Aurelian Temisan, Parlament, Mandinga, Dan Helciug ori pe travestitul Naomi. Komornyik a glasuit in italiana, iar Adrian Enache a facut declaratii muzicale in spaniola.

Indiggo reloaded
N-am scapat nici de data asta de gemenele de la Indiggo, care s-au inscris cu cinci piese. Printr-o minune, una dintre ele a ajuns in semifinale. E vorba despre o compozitie a unui muzician suedez. "Cum, nu a fost selectata piesa lui Dieter Bohlen?", si-a manifestat surprinderea mama gemenelor in clipa in care i s-au adus la cunostinta rezultatele.

Cele mai cintate au fost lacrimile, soarele, asteptarea, noaptea, visele. Iar "Fara sa-i dau voie/ Vine ziua mea", "Iubirea-i un ocean/ Traiesc in el de-un an", "Cine vrea sa cinte/ Cine vrea sa sara?", "Doua lacrimi s-au evaporat", "Pe umerii goi ma apasa uitarea" ori "Ma trezesc in mine" sint citeva mostre de text.

Doua manele, una ascunsa sub titlul "Ultima integrare", au facut ca doi chelneri de la bufetul instalat linga studioul muzical din TVR sa apara in cadrul usii, atrasi de acorduri. "Ne place!", au recunoscut ei. Am ascultat si un cintec popular, ratacit in drum spre "Tezaur folcloric", dar si "Inger, ingerasul meu".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.