Dintre calificati: Andreea Balan (trei piese), Andra, Marcel Pavel, Spitalul de Urgenta, Indigo, Nico, Ionut Ungureanu (Provincialii) si Trupa Veche

"Va rugam, opriti aceasta corvoada! Domnul Titus Andrei are ochelarii sparti", striga serban Huidu. Juriul ascultase deja 160 de melodii din cele 255 inscrise la preselectia romaneasca pentru Eurovision. Concluzia intermediara: nicio piesa demna de concurs, imitatii catastrofale, versuri impleticite si banale, engleza sub media acceptabila.

Preselectia pentru Eurovision, desfasurata, ieri, la TVR, a stat sub zodia plagiatului. Concurentii au imitat tot ce se putea: stilul castigatorilor de la editiile trecute, Lordi sau Helena Paparizou, trilurile lui Traistariu, versurile O-Zone. Membrii juriului au exersat din plin litera R de la "Respins", pe buletinele de vot, asteptand sa apara "scanteia", piesa care sa ridice din nou Romania pe podium, in finala Eurovision, care se va desfasura in luna mai, in Finlanda.

Printre zecile de anonimi inscrisi la preselectie s-au evidentiat si voci recognoscibile, dar neconvingatoare in contextul lor muzical - Andra, Andreea Balan, Paula Seling, Marcel Pavel, Aurelian Temisan sau Keo. Desi anuntata ca favorita, piesa compusa de Marius Moga si interpretata de Andra si Simplu a starnit grimase printre membrii juriului, care au fost de parere ca seamana foarte mult cu o manea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.