Sotii Columbeanu au plecat de acasa ieri, in jurul orei 11, la bordul Bentley-ului, in directia Spitalului Elias. "Am avut contractii inca de aseara, - a spus Monica - dar nu am vrut sa deranjez, oricum aveam programarea azi, la prinz."

Ajunsi la fata locului, Monica a fost luata in primire de conf. dr. Radu Vladareanu care a constatat ca travaliul s-a declansat si Monica trebuie sa ramina in spital. Inainte de a cobori in sala de nasteri, Monicai i s-a facut foame, pentru ca nu mincase nimic, toata ziua. Si-a dorit aripioare de pui si i-au fost aduse imediat de la un fast-food. Irinel Columbeanu a lipsit de linga sotia sa doar atit cit sa-si schimbe hainele rosii (culoarea care ii poarta noroc) cu imbracamintea alba, reglementara in orice spital. Cu ajutorul unei asistente, a studiat mersul lucrurilor, urmarind pe cardiotopograf pulsul fatului si nivelul contractiilor, aflate in limitele deplinei normalitati. Postul de televiziune B1TV si-a intrerupt programul la ora 17:20, pentru a transmite in direct venirea pe lume a mostenitoarei familiei Columbeanu.

In fata usii salii de nasteri, Roxana Iliescu a aflat de la Irinel Columbeanu ca nu are emotii fiindca e convins ca nasterea va fi fara probleme. Medicul Vladareanu a confirmat ca totul este in regula, Monicai i s-a administrat anestezia epidurala si se asteapta dilatatia completa, de 9 -10 cm. Irinel Columbeanu a intrebat daca Monica va mai iesi din rezerva in care se afla si medicul i-a raspuns: "Cu siguranta va iesi, dar numai dupa nastere!" Intrebat de Roxana Iliescu daca ar avea curajul sa taie cordonul ombilical, fericitul tata a spus ca o va face, dar numai dupa ce doctorul ii va explica procedura.

Cu umor, dr. Vladareanu i-a spus ca e foarte simplu: intr-o mina va tine foarfeca, iar de cealalta mina il va tine o asistenta. Desi i s-a inrosit celularul din cauza nenumaratelor apeluri, Irinel Columbeanu n-a trimis SMS-urile personalizate catre prieteni, pastrindu-le pentru clipa cind Irina isi va anunta sonor sosirea in lume.

La ora 17,55, Roxana Iliescu si Irinel Columbeanu au intrat in sala de nasteri. Monica parea perfect relaxata, nu mai avea dureri insuportabile si zimbea incintata de ideea ca, foarte curind, isi va putea tine in brate fetita. "Ma simt foarte bine, astept sa se intimple, sint fericita! - a declarat Monica - Eu m-am rugat de acum o saptamina sa se intimple azi si Dumnezeu, ca de obicei, m-a ascultat. Din cele noua luni ale sarcinii, imi amintesc si momentele neplacute (greturi, nervi) dar e ceva minunat sa devii mama. Nu ma tem de nastere si le sfatuiesc pe toate femeile: Fiti mame cit mai repede si cit mai mult!"

Desi monitorul arata ca are contractii destul de puternice, Monica povestea linistita despre faptul ca nu si-a facut probleme ca va lua in greutate, importanta fiind doar sanatatea copilului, ca, de mai multa vreme avea pregatita in masina o valijoara cu lucruri pentru ea si pentru fetita, ca si-a luat doua carti de citit, "Nasterea si alaptarea" si "Cresterea copilului de la 0 la 6 ani", ca a mai citit acasa vreo sapte carti pe aceasta tema, ca n-a vrut sa mearga la cursuri Lamaze si ca, in urma cu o saptamina s-a documentat pe viu, asistind la o nastere care, desi a fost un mic film de groaza, n-a speriat-o deloc:
"Stiu ce-o sa se intimple si nu mi-e frica! Sotul meu este alaturi de mine si sint convinsa ca ar putea sa fie o buna asistenta, macar pentru felul in care stie sa faca masaj!" Micuta Irina Columbeanu s-a nascut la ora 19.54, este perfect sanatoasa, lucru atestat de "uralele" fetitei, care s-au auzit de pe coridor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.