Din ce in ce mai multi artisti sunt incantati de ideea de a participa la Eurovision. Dovada o face faptul ca anul acesta la peselectia nationala pentru concurs s-au inscris 259 de piese, acesta fiind recordul de inscrieri din istoria acestui concurs in Romania.

Avand in vedere ca drumurile au fost deja deschise de Luminita Anghel si Sistem in 2005 si de Mihai Traistariu, in 2006, care au obtinut locuri fruntase in finala concursului, tentatia Eurovisionului a crescut considerabil in randul cantaretilor din Romania.

Desi abia incepuse perioada inscrierilor in concurs, inca de acum cateva saptamani, presa a speculat ca Andra va fi castigatoarea selectiei nationale a Eurovisionului de anul acesta. Parere indreptatita de altfel, pe de-o parte. Deja nu mai reprezinta un secret penru nimeni ca Andra are o voce exceptionala. in plus, ea va participa cu o piesa a lui Marius Moga si toata lumea stie ca ce creeaza Moga este hit. Daca va castiga preseliectia, ramane de vazut, cert este ca Andra are deja un hit pregatit pentru anul 2007. insa, faptul ca este considerata favorita nu reprezinta neaparat un avantaj, daca ne amintim putin de editiile precedente ale selectiilor nationale.

Spre exemplu, in 2005, favorita pana in ultima clipa a fost Loredana, dar a castigat Luminita Anghel, iar anul trecut favoriti au fost cei de la Akcent, dar a castigat Mihai Traistariu. Pe de alta parte, Andra ar mai avea un avantaj, speculat chiar de catre unii dintre participantii in concurs, si anume relatia sa cu Catalin Maruta, care este direct implicat in organizarea evenimentului. intr-adevar, Andra s-a bucurat de o mare promovare din partea iubitului ei si s-ar putea sa aiba de castigat in ceea ce priveste voturile din partea publicului, care valoreaza 50% din punctajul final.

Are 3rei Sud Est asul in maneca?

Concurenta directa a Andrei in concurs este Nico, care partcipa cu doua piese de aceeasi factura, ambele avand ritmuri orientale. Nico s-a gandit sa mearga pe o reteta sigura, avand in vedere ca melodiile de acest gen au fost destul de des intalnite si apreciate in finalele Eurovision din ultimii doi ani. De asemenea, Nico este si preferata de anul acesta a lui Mihai Traistariu, care apreciaza piesele ei ca fiind foarte bune si potrivite pentru concurs. Un alt favorit ar putea fi considerat Ionut Ungureanu, solistul trupei Provincialii, care participa cu o piesa acrisa de Eduard Carcota, compozitorul castigatoarei "Tornero". Ionut are o voce foarte buna, dar, avand in vedere ca nu se bucura de foarte multa notorietate, sansele lui de castig se diminueaza. Tot de la Mihai am aflat ca piesa lui se intituleaza "Time" si este foarte frumoasa, dar lenta, iar piesele lente, desi au fost apreciate, nu au primit si punctaje foarte mari in concurs.

O surpriza o reprezinta si participarea la preselectie a trupei 3rei Sud Est, care, in noua ani de cariera, se afla la prima lor tentativa de Eurovision. Ei sunt foarte increzatori in sansele lor, spunand ca au una dintre cele mai bune piese si ca ar fi greu sa-i depaseasca cineva.

Rusinea de a fi respins

Mai multi participanti la etapa de prelelectie neaga ca si-ar fi inscris vreo piesa in concurs, astfel ca, in cazul in care nu se califica in semifinale, sa scape de povara unui esec atribuit de presa. Un astfel de exemplu l-ar putea reprezenta trupa Heaven, despre care s-a scris ca au trimis si ele o melodie penru preselectie. Contactat pentru mai multe detalii in acest sens, managerul fetelor, Radu Groza, a infirmat o posibila participare a trupei Heaven la selectia pentru Eurovision.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.