In cadrul celei de-a 64-a editii a premiilor Globurile de Aur, au fost desemnati castigatorii. Ceremonia a avut loc luni noaptea la Hotelul Hilton din Beverly Hills, Los Angeles. Marile invingatoare ale serii au fost peliculele "Dreamgirls" si "Babel", iar Helen Mirren a fost cea mai premiata actrita.

Ceremonie

Premiile Globurile de Aur, organizate de Asociatia Presei Straine de la Hollywood, au recompensat in acest an prestatiile celor mai buni actori si cele mai bune productii de film si televiziune intr-un show extraordinar, de aproape patru ore. Ceremonia s-a desfasurat luni noaptea in Hotelul Hilton din Beverly Hills si s-a bucurat de prezenta a peste 50 de celebritati, precum Drew Barrymore, George Clooney, Cameron Diaz, Jennifer Garner, Hugh Grant, Tom Hanks, Salma Hayek, Dustin Hoffman, Jeremy Irons, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Sienna Miller, Sarah Jessica Parker, Joaquin Phoenix, Steven Spielberg, Sharon Stone, Hilary Swank, Justin Timberlake, Reese Witherspoon si multi altii. Drama "Babel", cu Cate Blanchet si Brad Pitt, si musicalul "Dreamgirls", cu Eddie Murphy si Jennifer Hudson, au castigat cele mai importante Globuri de Aur. "Dreamgirls" a castigat trei trofee, mai mult decat orice alt film, pentru "Cel mai bun musical/comedie", dar si pentru "Cei mai buni actori in roluri secundare" - Eddie Murphy si Jennifer Hudson. "Babel" a luat un singur premiu, dar cel mai important, adica "Cel mai bun film/drama".

Anul 2007 a marcat o premiera in istoria acestui eveniment - categoria animatie, la care a castigat lungmetrajul "Masini", produs de Disney.

Barometrul Oscarurilor

Anticipare Globurile de Aur, acordate de cei aproape 90 de membri ai Asociatiei Presei Straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), sunt considerate cel mai important barometru pentru Oscarurile decernate pe 25 februarie. De multe ori, castigatorii Globurilor sunt si cei care cuceresc premiile Academiei Americane de Film.

Sacha Baron Cohen, castigatorul premiului pentru "Cel mai bun actor intr-un musical-comedie" pentru rolul sau din filmul "Borat", i-a multumit colegului sau, Kenneth Davitian, facand aluzie la scena de wrestling nud pe care au jucat-o amandoi.

Cameron Diaz a atras atentia pe covorul rosu, prin aparitia angelica in rochia lunga si alba de la Valention, cu aplicatii din tulle. Un alt detaliu care a surprins a fost faptul ca blonda si-a schimbat culoarea podoabei capilare.

Cuplul Brad - Angelina a monopolizat atentia de cum a sosit pe covorul rosu. Cei doi actori au afisat o atitudine mult prea sobra, iar Angelina, din pricina vestimentatiei, a fost comparata cu o statuie de catre criticii de moda.

Jennifer Lopez nu si-a dezamagit admiratorii. Diva latino a abordat o tinuta orientala, inspirata din sari-ul indian si brodata cu aur. Rochia a fost creata de designerul Marchesa, iar bijuteriile au purtat semnatura lui Lorraine Schwartz.

"Anatomia lui Grey", cel mai bun serial

Trofeu - In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor pentru televiziune, "Anatomia lui Grey", difuzat de TVR 1 in fiecare marti seara, de la 21.50, a obtinut premiul pentru "Cel mai bun serial-drama". Acesta nu este primul mare premiu inregistrat de "Anatomia lui Grey", serialul obtinand in 2006 Globul de Aur pentru Cea mai buna actrita in rol secundar - Sandra Oh si un Premiu Emmy, tot in 2006. Productia a concurat la aceasta categorie alaturi de "24", Big Love", "Heroes" si "Lost:Naufragiatii" (TVR 1 transmite, in aceasta perioada, cea de-a doua serie a acestuia din urma). "Anatomia lui Grey" a inceput sa fie difuzata in S.U.A. in martie 2005, iar la ora actuala povestea spitalului din serial are cea mai mare audienta in randul adultilor din Statele Unite.

Jack Nicholson, aparitie-surpriza

Revenire - Jack Nicholson a venit la ceremonie, insotit de fiica sa, Lorraine, in varsta de 15 ani, care a castigat titlul de "Miss Golden Globes 2007". Aparitia a fost o adevarata surpriza pentru cei prezenti, intrucat actorul a avut, in ultima vreme, serioase probleme de sanatate. Starul, in varsta de 69 de ani, a preferat sa ramana discret in privinta bolii sale, chiar si fata de cei apropiati. Anul trecut, in luna septembrie, actorul a fost surprins de paparazzi intr-un spital din Los Angeles, fiind internat cu diagnosticul unei infectii. De atunci, Jack a fost nevoit sa anuleze participarea la o multime de evenimente si proiecte. Castigator de sapte ori la Globurile de Aur, anul acesta actorul nu a primit niciun premiu.

Castigatorii premiilor Globul de Aur - Cinema

Cel mai bun film - drama - "Babel"
Cea mai buna actrita - drama - Helen Mirren, "The Queen"
Cel mai bun actor - drama - Forest Whitaker, "Ultimul rege al Scotiei"
Cel mai bun film - musical/comedie - "Dreamgirls"
Cea mai buna actrita - musical/comedie - Meryl Streep, "Diavolul se imbraca de la Prada"
Cel mai bun actor - musical/comedie - Sacha Baron Cohen, "Borat! - Invataturi din America pentru ca toata natia Kazahstanului sa profite"
Cea mai buna actrita in rol secundar - Jennifer Hudson, "Dreamgirls"
Cel mai bun actor in rol secundar - Eddie Murphy, "Dreamgirls"
Cel mai bun regizor - Martin Scorsese, "Cartita"
Cel mai bun scenariu - Peter Morgan, "The Queen"
Cel mai bun film strain - "Letters From Iwo Jima", SUA/Japonia
Cea mai buna coloana sonora - Alexandre Desplat, "The Painted Veil"
Cel mai bun cantec - "The Song of the Heart" din "Happy Feet - Mumble, cel mai tare dansator"
Cel mai bun lungmetraj animat - "Masini"

Castigatorii premiilor Globul de Aur - Televiziune

Cel mai bun serial - drama - "Anatomia lui Grey", ABC
Cea mai buna actrita - drama - Kyra Sedgwick, "The Closer"
Cel mai bun actor - drama - Hugh Laurie, "House"
Cel mai bun serial - musical/comedie - "Ugly Betty" ("Betty cea urata"- varianta americana), ABC
Cea mai buna actrita - musical/comedie - America Ferrera, "Ugly Betty"
Cel mai bun actor - musical/comedie - Alec Baldwin, "30 Rock"
Cea mai buna miniserie - "Elizabeth I", HBO
Cea mai buna actrita - miniserie/film - Helen Mirren, "Elizabeth I"
Cel mai bun actor - miniserie/film - Bill Nighy, "Gideon's Daughter"
Cea mai buna actrita in rol secundar - miniserie/film - Emily Blunt, "Gideon's Daughter"
Cel mai bun actor in rol secundar - miniserie/film - Jeremy Irons, "Elizabeth I"
Premiul Cecil B. DeMille - Warren Beatty


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.