Pentru 1,5 milioane de euro anual si pentru ca sotia sa, Raluca Rebedea, e fascinata de lumea araba, a carei limba o vorbeste din studentie, italianul Walter Zenga a decis sa-i ia locul lui Anghel Iordanescu la Al Ain!

Fostul tehnician al Stelei a semnat pe doua sezoane, mai precis pana in iunie 2008, cu echipa din Emiratele Arabe Unite si il va avea ca secund pe Massimo Pedrazzini, cu care a colaborat si la formatia din Ghencea. "Sunt bucuros ca ma aflu aici, dupa ce am antrenat in Romania, Serbia, SUA si Turcia. Am mai fost in Emirate in urma cu sase luni, dar nu am ajuns la nici un acord. Stiu ca Al Ain trece printr-o criza (n.r. penultimul loc in clasament dupa sase meciuri), dar accept provocarea", le-a spus Zenga jurnalistilor arabi prezenti in numar mare la aeroport pentru a-l intampina pe marele fost portar al lui Inter.

Noua aventura nu e pusa de Zenga pe seama petrodolarilor, ci a dorintei sotiei sale de a aprofunda un nou mod de viata. "Am facut aceasta alegere pentru calitatea vietii sotiei mele si a mea, pentru ca Raluca e entuziasmata de faptul ca poate vorbi araba, limba pe care a studiat-o la Universitatea din Bucuresti si pe care o cunoaste perfect", a recunoscut Zenga.

Si Figo e ascultator

In lumea fotbalului multi dintre jucatorii de top au ales alte destinatii pentru a satisface exigentele sotiilor. Inaintea lui Zenga, portughezul Luis Figo a decis sa paraseaca Milano pentru o aventura de 9 milioane de euro, la Al-Ittihad, in Emiratele Arabe Unite, la cererea sotiei sale, modelul suedez Helen Svedin, pe care lusitanul a luat-o de nevasta in 2001. Un alt exemplu ar fi consoarta lui Zinedine Zidane, care nu suporta clima de la Torino pentru a trai in incinsul Madrid. Daca ucraineanul Andrei Sevcenko a dat orasul Milano pe Londra la initiativa sotiei, nevasta suedezului Zlatan Ibrahimovic a ales sa se dezvolte in capitala modei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.