Daca faci parte din "lumea buna" si glam-ul electro bucurestean, musai "o arzi" vinerea in Amsterdam Café la o portie buna de DJ-ala, ai fost prezent la lansarea revistei "Omagiu" in Embryo, "tripuiesti" in Web sau Studio Martin pe un ritm mai chill si asta-vara ai baut bere Alutus pe terasa de la Una Galeria. Insa esti cu adevarat initiat numai daca joia primesti SMS de la Ota, prin care esti invitat la "supa de somon cu marar", "supa deosebita" sau alta minunatie gatita de gazda, dupa ce socializezi, vrei nu vrei, cu tot "crème de la crème"-ul fitelor artistice bucurestene.

Perfect constienti de targetul lor si de potentialul de promovare a cluburilor cu pretentii exclusiviste, care atrag in fiecare noapte, artistii sint adevarate vedete ale acestor cluburi, frecventate de sute de tineri, de la studenti care trag toata noaptea de o bere pina la yuppies (young urban professionals) care beau Long Island si Godfather.

Pentru excentrici intelectuali

"Ota e spatiu de fine pierzanii, mai mult sau mai putin culturale, unul dintre spatiile-hibrid ale mileniului asta, adica nu e nici crisma, dar nici galerie si se intimpla multe chestii independente. Aici se intilnesc trendsetterii, oamenii care-si permit sa iasa din casa la ora 12 noaptea si sa discute proiecte cu regizori englezi pina la 4 dimineata, dupa care sa continue in alte parti", explica scriitorul Miron Ghiu. "Ota e un loc de fite artistice, inca viu pentru ca se schimba mereu lumea.

Aici gasesti pusti fancy-trendy, fete trecute si fete proaspete, oameni cu preocupari sexuale excentrice, yuppies si culturali care s-au ajuns", adauga pictorul Dumitru Gorzo. "Clubul Eclipse (fostul Space) are un potential foarte mare de a deveni unul dintre cele mai importante cluburi din Bucuresti. Spatiul este excelent din toate punctele de vedere, iar in 2006 au fost doua party-uri remarcabile: Andy Smith (Portishead) si Sofa Surfers", spune publicistul Cristi Neagoe, care simte nevoia sa adauge la lista lui cluburile Underground, unde sint seri tematice si sustinatori ferventi din zona "anarho", Art Jazz (care a gazduit un concert excelent Silent Strike), Expirat (unde gasiti la platane pe tinerii DJ Rusu & Flore, Sergey & Ko Shi Min) si B52.

Barul lui Dragos Bucur din Piata Romana, Frame, se bucura de popularitate mai mult in rindul studentilor la Regie-Film si la Arte, numai ca trebuie sa-ti faci din timp rezervare pentru ca risti sa nu ai loc nici la bar. "Pe masura ce mijloacele de comunicare evolueaza si dau unele intr-altele (vezi proaspatul iPhone sau device-uri hibride ca Nintendo Wii), spatiile publice cistiga noi calitati. Frame poate fi un excelent spatiu de meeting sau chiar birou (in spate, perne, laptop, wireless si narghilea)", spune Miron Ghiu. "Atentie insa, daca esti servit la masa risti