Asa cum era de asteptat, pregatirile pentru cea de-a 77-a editie a festivitatii de decernare a Premiilor Oscar au pus pe jar intreaga suflare hollywoodiana.

Sute de companii de cosmetice, saloane de infrumusetare, celebre case de moda si firme de bijuterii s-au intrecut in oferte, cu speranta ca cele mai rasunatoare nume ale cinematografiei, cele mai stralucitoare si mai bogate femei din lume vor purta la ceremonie creatiile acestora. Constiente ca intreg mapamondul sta cu ochii atintiti asupra lor, starurile nu s-au dezmintit nici de aceasta data si au cantarit mult inainte de aparitia pe covorul rosu.

Cosmetica, in regim de urgenta

Bunaoara, barfitorii spun ca foarte multe actrite au apelat anul acesta la metoda "dermageneticii", metoda initiata de doctorul Bob Keller, care a creat o crema antirid "personalizata" cu ingrediente obtinute din profilul genetic al pacientelor sale. Doamnele care insa nu au avut incredere in inventia lui Keller nu au avut nici pe departe de suferit. Special pentru o aparitie cat mai eclatanta la ceremonia Oscarurilor, hotelurile din Beverly Hills au pus la dispozitia celebritatilor cabinete de cosmetica in regim de urgenta.

Bijuterii cu efect spiritual

Nici la capitolul "bijuterii" oferta nu este mai prejos, creatorii preocupandu-se chiar si de starea spirituala a vedetelor. Un exemplu este cel al designerului de bijuterii feng shui, Nan Fisher, ale carui coliere "purtatoare de noroc" au inregistrat un record de vanzari. Printre clientele lui Fisher s-au numarat Jennifer Garner, care a achizitionat un colier al prosperitatii si Courtney Cox, care detine unul al fertilitatii.

'Bataie>> pentru tinutele vedetelor

De asemenea, in cercurile creatorilor de moda, cu putin timp inainte de marele eveniment, s-a lansat o intrebare obsedanta: ce tinute vor purta vedetele, dar mai ales, cat au platit pentru acestea? S-a zvonit ca pretul unei toalete in special pentru cele destinate nominalizatilor, poate ajunge pana la 1.000.000 de dolari. "Casele de bijuterii s-au inghesuit sa-si asocieze numele cu imaginea unui star, la fel si creatorii de moda sau cei de parfumuri", declara surse din industrie.

La fel de implicata in festivitatea de decernare a Oscarurilor este si politia din Los Angeles, a carei misiune este una extrem de dificila: securitatea intregii manifestari cu sisteme de detectare a bombelor, mii de politisti, intrarile si iesirile din oras controlate, si, mai ales, paza vedetelor. Numeroase cordoane de politisti, camere de luat vederi si elicoptere au monitorizat cladirea Kodak Theatre.

Somon fumé, caviar si Oscar din ciocolata

Pentru cel de-al 11-lea an consecutiv, celebrul bucatar Wolfgang Puck a petrecut in bucatarie aproape intreaga zi de dinaintea Oscarurilor. Impreuna cu 220 de ajutoare, el a pregatit meniul Balului Guvernatorilor, petrecere ce urmeaza decernarii celebrelor premii, relateaza AFP.

Peste 1.600 de membri ai elitei hollywoodiene sunt asteptati sa guste din bunatatile lui Puck, meniul fiind la fel de scump si pretentios ca evenimentul in sine: langusta de Maine si trufe de Périgord, o statueta Oscar din ciocolata, pizza "gourmet" cu somon fumé si caviar, specialitatea casei. Starurile vor fi servite de o armata de 450 de ospatari.