Legea playback-ului guverneaza de o buna bucata de vreme showbiz-ul romnesc. Contra unor sume astronomice, "artistii" se fac ca presteaza pe scena, dar in locul lor cinta CD-ul.

Solistele isi etaleaza sinii, picioarele si toate cele, crezind ca asta e reteta succesului. Vocea e o chestiune colaterala, care poate fi creata din butoane. La sfirsitul anului, falsele vedete din Romania au cistigat fabulos fara sa-si osteneasca in vreun fel corzile vocale.

Cream este frumoasa, are un par cret si bogat, picioare lungi, place barbatilor, cit despre talent, ce sa mai vorbim? Nu are o voce tocmai rea, numai ca, in majoritatea concertelor, foloseste negativul. De ce sa oboseasca, daca tehnica a avansat atit de mult, incit poate da un recital fara sa scoata o nota din gurita? La Festivalul de la Mamaia si la Callatis vedeta s-a facut de ris, prestind intr-un mod lamentabil. Nici macar sa cinte dupa CD nu a fost in stare.

Andreea Banica este blonda, isi etaleaza sinii, iar mai nou se imbraca numai cu pantaloni scurti, se incalta cu sandale in plina iarna si incearca sa ne impresioneze cu nontalentul sau. In toate concertele pe care le-a avut, la sfirsit de an in tara, a facut play-back. Se spune ca, la un moment dat, a mai si dansat in dezacord cu ce se auzea pe banda. Pentru un asemenea spectacol vedeta a cerut 10.000 de euro, iar organizatorii i-au dat.

Cind au vazut ca nu cinta live, i-au cerut o parte din bani inapoi. Cum are gura mare, atit solista cit si iubitul ei, Lucian Mitrea, au facut scandal si au plecat cu toti banii acasa. In nicio tara din lume o vedeta care se respecta nu apare in fata publicului in asemenea conditii. Dar ce-i pasa blondei cind si-a luat bani frumusei pe un muzica mimata!

Tridentele care au devenit celebre pentru blugii cu vitrina la spate, nu au vinzari la discuri, dar le intilnesti la toate petrecerile mondene unde sint invitate sa cinte. Barbatii le cheama ca sa le priveasca anatomia dezgolita, nu fiindca ar avea talent muzical. Onorariul? 4.000-5.000 de euro. Pe ora.

Morandi face parte dintre trupele care se feresc de concerte live, ca de foc. Desi student la Conservator, Randi, jumatatea blonda a trupei, a dat rateuri apocaliptice la festivalul Callatis, dar si la Gala Premiilor MTV, unde, obligat sa cinte live, pur si simplu a masacrat piese de mare succes. Pretentiile in raport cu ce ofera sint exagerate, (un concert - 5.000 de euro) dar sint destui dispusi sa plateasca.

Bambi - una blonda, una bruneta. Sint surori, iar cind deschid gura, o iei la fuga. Cit despre cintat live, probabil ca pe strada lor nu s-a inventat acest cuvint. Se produc in tot felul de cluburi si concerte cu negativul dupa ele, mai mult dezbracate decit imbracate, si se unduiesc mai ceva ca valurile Dunarii, intr-un dezacord total cu muzica. Noroc cu povestea de iubire dintre blonda si fotbalistul Mitea, ca asa s-a mai auzit ceva despre Bambi. In rest, doar fumuri.

Akcent - la Festivalul Eurovision de anul trecut, play-back-ul a fost la el acasa, chiar in direct, la TVR. Au recunoscut acest lucru, au zis ca nu mai fac, numai ca, in toate concertele, inclusiv in Finlanda, au continuat cu acelasi procedeu. Pretul pe care-l cer la un spectacol este de 2.000-3.000 de euro, uneori ajungind la 4.000. Greseste cine da banii, nu cine cere.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.