Mihai Traistariu este fara indoiala, cel mai prolific artist din Romania la momentul actual. Iar aceasta suma impresionanta pentru un cantaret autohton, de care s-au mai apropiat, poate, membrii trupei O-Zone a fost castigata de pe urma unei singure melodii. Cu sigurata, acum, cel mai greu va fi pentru Mihai sa lanseze un nou single care sa depasasca succesul inregistrat cu "Tornero".

Cea mai mare parte din suma castigata de Mihai in cursul anului 2006 se datoreaza drepturilor din difuzarile piesei "Tornero" la radiourile din strainatate, respectiv 1.100.000 de euro. In afara de acestea, el a mai castigat 600.000 de euro din vanzarile albumului "Tornero" in Europa, 300.000 de euro din download-urile piesei de pe internet, tot 300.000 din concertele sustinute in Romania, 150.000 din concertele sustinute in strainatate, 20.000 de la o companie greceasca de telefonie mobila care a folosit "Tornero" ca imn pentru o perioada de sase luni, 16.000 pentru aparitiile la emisiunile TV din strainatate si din Romania, 12.000 din difuzarile piesei la radiourile din Romania si 5.000 de euro dintr-o reclama la o firma greceasca de imbracaminte.

Mihai se mandreste cu faptul ca 2006 a fost cel mai prolific din cariera sa de pana acum. Din punct de vedere profesional i-a mers struna, asa cum el a visat intotdeauna ca se va intampla. Visul lui Mihai s-a numit "Eurovision" si s-a dovedit a fi un vis implinit exact asa cum el si-a dorit. Insa, din punct de vedere personal, anul trecut a reprezentat pentru Mihai poate cea mai nefericita perioada din viata sa. Mihai a reusit sa faca performanta la Eurovision desi mama sa era in tara, extraordinar de bolnava.

La numai doua zile dupa intoarcerea de la Atena, mama lui Mhai a decedat, din cauza unei boli destul de grave, care a tinut-o la pat doua luni. Tot in acea perioada, artistul s-a despartit si de iubita sa, cu care avea deja o relatie de sase luni. Mai mult decat atat, el a avut si un accident de masina, pe data de 8 septembrie, din care a scapat insa, fara prea mari probleme. Doar masina a necesitat ceva repratii, care l-au costat pe Mihai aproape 300 de milioane de lei vechi.

Cea mai buna voce masculina de la cele 51 de editii Eurovision

Anul acesta a inceput cu dreptul pentru Traistariu. Dupa 30.000 de euro castigati in noaptea de Revelion si o vacanta binemeritata la manastirile din zona Moldovei, el va fi invitat pe data de 20 ianuarie in Germania, la Hamburg, unde i se va inmana titlul de "Cea mai buna voce masculina" de la Eurovision, de cand a debutat acest concurs si pana acum.

Toate organizatiile Eurovision, toti fanii si fancluburile Eurovision din lume (sunt in jur de 300.000 de fani in toata Europa), toate asociatiile care se ocupa cu promovarea, mediatizarea si organizarea acestui eveniment mondial au votat pe parcursul a trei luni si si-au desemnat propriii castigatori Eurovision, independent de votul publicului obisnuit. Astfel, in urma numararii voturilor care au fost aproximativ 400.000, Mihai Traistariu a castigat titlul pentru "Cea mai buna voce masculina" din toate cele 51 de editii Eurovision.

Premiul ii va fi inmanat de o vedeta internationala, al carei nume este tinut secret deocamdata pentru a mari surpriza spectacolului. De asemenea, Mihai a fost votat si "cea mai buna voce de la Eurovision 2006", si, in cadrul aceluiasi eveniment, va primi si o medalie pentru punctajul obtinut de Romania la Eurovision 2006.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.