30 de copii din Ciolpani si Izvorani i-au cantat miliardarului "Plugusorul" in direct la postul B1 TV

Iesit la poarta cu baba lui, nea Vasile din satul Izvorani stie ca la resedinta lui Irinel Columbeanu a poposit, in noaptea de Revelion, un card de colindatori. Nu numai nea Vasile stie cum si-a petrecut Columbeanu Revelionul. Stiu si telespectatorii postului B1 TV, care au putut urmari in direct petrecerea de la Snagov.

"Da, da, am auzit pe la biserica. Vorbea lumea ca s-au dus niste copii din sat ca sa-l colinde..." Stie si cine s-a ocupat: Ionut Ghita, dascal la biserica din Izvorani si profesor de religie la scoala din comuna de resedinta, Ciolpani. Cu voce poznasa, nea Vasile spune si ce altceva a mai auzit: "Ii ziceau satenii dascalului sa aiba grija acuma, sa nu apara in ziare vreo poza cu el si cu Columbeanca, ca e baiat tanar, are vreo 20 si ceva de ani..."

Plecat din sat sa faca o sfestanie la Bucuresti, Ionut Ghita ne-a povestit, telefonic, cine a organizat colindatul: "Din cate stiu eu, domnul Columbeanu l-a sunat pe parintele din Izvorani, pe care-l cunostea de la nunta, si i-a spus ca va organiza o petrecere in noaptea de Anul Nou si ca si-ar dori sa vina la dansul niste colindatori din zona. Pentru ca stia ca eu mersesem de Craciun cu cativa copii la colindat, parintele m-a rugat pe mine sa ma ocup".

Profesorul de religie si-a luat sarcina in serios: "Am vorbit cu elevii mei, am vorbit cu parintii si cu vreo 2-3 zile inainte de Revelion am adunat copiii la repetitii la scoala din Ciolpani. Am pregatit Plugusorul si alte cateva cantecele. Am vrut sa se bucure si copiii de aceasta sarbatoare, iar ei au fost foarte receptivi. Tinerii din ziua de azi au cam uitat sa mearga cu colindul...".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.