Duminica seara, Kodak Theatre din Hollywood va fi gazda celei de-a 77-a editii a decernarii mult ravnitelor premii Oscar. Peste 3.300 de staruri au fost invitate la ceremonia ce va incununa cei mai buni actori si cele mai reusite productii din industria cinematografica americana. Oscarul e prilejul perfect pentru marile firme de a-si promova produsele, oferind nominalizatilor si prezentatorilor "genti cu cadouri", pline de obiecte care mai de care mai valoroase. Nici unul din nominalizati nu va pleca acasa cu mana goala.

Cele mai consistente cadouri le vor primi vedetele nominalizate la categoriile "cel mai bun actor in rol principal" si echivalentul sau feminin, care vor avea surprize placute cand isi vor desface "geanta cu bunatati" in valoare de zeci de mii de dolari. in afara de cosmetice, parfumuri si un abonament la un luxos centru de frumusete, fiecare geanta va contine bijuterii, paturi de piele fina si casmir, cristaluri si pantofi. N-au fost uitati nici prezentatorii premiilor. Geanta lor de cadouri va mai contine si o invitatie pentru trei zile la luxosul hotel "Four Seasons Resort" din Whistler, Canada. Producatorul de automobile ecologice Global Green i-a convins pe Leonardo DiCaprio, Salma Hayek si Orlando Bloom sa descinda in fata covorului rosu din masini alimentate cu gaz si curent electric, totul facand parte din promovarea acestui tip de autovehicul in SUA. Ei vor mai primi si cateva "suveniruri" cu diamante in valoare de 2.500 - 3.500 $ fiecare.

Favoritii acestei editii

Lupta pentru Oscar se anunta extrem de stransa. Totusi, principalele categorii par a avea favoriti clari.
* Actrita Cate Blanchett (35 ani, foto dreapta), conduce plutonul nominalizatelor la "cea mai buna actrita in rol secundar". Blanchett, care ii da viata celebrei Katharine Hepburn in pelicula "The Aviator", se afla la a doua nominalizare din cariera ei.
* Jamie Foxx (37 ani), care il interpreteaza pe legendarul Ray Charles in filmul "Ray" e favorit la "cel mai bun actor in rol principal". sansele lui par atat de mari incat multe case de pariuri nici n-au mai acceptat sa ofere cote pentru aceasta categorie, considerand victoria lui "evidenta".
* Morgan Freeman este considerat favorit la categoria "cel mai bun actor in rol secundar" pentru rolul lui din "Million Dollar Baby".
* Hilary Swank (in foto sus, impreuna cu Clint Eastwood) e favorita la categoria "cea mai buna actrita in rol principal", cu rolul din "Million Dollar Baby". Pentru "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor" se lupta, umar la umar, doua productii si regizorii acestora: "The Aviator" (Martin Scorsese - foto mic) si "Million Dollar Baby" (Clint Eastwood).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.