Revelionul este, in fiecare an, un prilej de petrecere pentru cei care aleg sa fie telespectatori in noaptea dintre ani, dar si o batalie acerba pentru audienta pentru televiziuni. Si la trecerea in 2007, pe langa traditionalul "La Multi Ani!", odata cu momentul integrarii, posturile noastre incearca sa ofere, cu atat mai mult, programe speciale. Care nu exclud umorul, muzica de toate genurile, momentele de cultura, dar si vedetele la (tele)comanda...

Noapte de poveste la Antena 1

De la ora 20.30, Antena 1 va invita la un "Revelion de poveste", o serie de momente amuzante, in care vedetele televiziunii din Baneasa interpreteaza personaje de basm, transpuse in situatii actuale, care reflecta cu umor si ironie cateva dintre cele mai importante momente ale anului care se incheie. Telespectatorii vor putea afla ce au pe suflet capra, cei trei iezi si lupul atunci cand merg la "9595" pentru a cere ajutorul doctorului Andrei. Lupul va fi Dan Negru, cei trei iezi vor fi Lucian Mandruta, Andrei Zaharescu si Vlad Ionescu, iar capra… una din marile surprize ale noptii! Cenusareasa (Crina Abrudan), Alba ca Zapada (Andreea Berecleanu) si Scufita Rosie (Gabriela Vranceanu Firea) sunt invitate in emisiunea lui Dan Negru si participa la un concurs de cultura generala.

Cele mai bune momente de umor de peste an vor fi stranse in Piata Divertis, intr-o editie best of. Si, cum datina strabuna spune ca daca primesti colindatorii in Noaptea de Anul Nou, iti merge bine in Noul An, membrii grupului Divertis le vor ura romanilor cate in luna si in stele intr-un Plugusor special, adaptat tranzitiei: "Aho, aho, prieteni dragi/ Spectatori si camarazi/ Am ajuns si ziua care/ Spre Vest nu mai sunt hotare/ Si-asa cum mergi la Corbeanca/ Acum mergi la Salamanca/ Din 2007/ Sa curga miere si lapte / (……)/ Usor nu o sa ne fie/ Ca intram acum in UE/ Schimbam vodca ruseasca/ Cu sampania frantuzeasca/ Europa sa traiasca/ Opriti plugusorul mai flacai/ Si integrati-va mai!/ Hai, hai!".

Aproape o suta de vedete - cantareti, politiceni, sportivi, actori, cunoscute ansambluri populare din tara si comedianti spumosi incep Anul Nou alaturi de Pepe intr-o incendiara editie a "Revansei Starurilor". Echipa unor actori de aur (Cezara Dafinescu, Florina Cercel, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont), echipa unor cantareti pe val (Andra, Marius Moga, Anna Lesko, Heaven, CRBL), echipa politicienilor de azi (Roberta Anastase, Liliana Ghervasiuc, Olguta Vasilescu, Raluca Turcan, Oana Zavoranu) si echipa sportivilor (Monica Iagar, Ionela Tarlea, Monica Rosu, Rica Raducanu, Doina Melinte) sunt cele care vor concura intre ele in cadrul acestei editii speciale. "Ziua Judecatii" din noaptea de Revelion este o intalnire cu vedete ca Adi de la Valcea, Nicolae Guta, Vali Vijelie, Jean de la Craiova, Sorinel Pustiu si Carmen Serban, cei sase concurenti care isi vor incerca puterile in cea mai spectaculoasa competitie "Ziua Judecatii" a anului 2006, difuzata de la ora 20.15.

Spectacol si petrecere la Circul "Globus", cu invitati speciali si demonstratii spectaculoase; Brandusa Novac - director, precum si cantareti, formatii care vor petrece alaturi de Antena 1: Monica Anghel, Maria Buza, Dan Helciug si Spitalul de Urgenta, Manuela Harabor, Aurelian Temisan, trupa Sfera s.a.

"Protevelionul" ca-n UE

"Protevelionul" vrea sa duca Romania in Uniunea Europeana in hohote de ras, in rafale de nebunie, in cantece de voie buna si milioane de pasi de dans. Pro TV va petrece "Protevelionul" alaturi de telespectatori si de cele mai nebune vedete din Romania, ca sa arate Europei cu ce "bagaj" de distractie si de calitati intram noi in Uniune. "Stirile Pro Tv" de la ora 19.00 vor prezenta romanilor cum petrec noaptea dintre ani semenii lor mai bogati, mai faimosi, dar si cei mai saraci, pentru ca integrarea e una pentru toti.

De la ora 20.00, Pro TV va difuza doua ore de "Best of - Dansez pentru tine", la care veti putea savura intr-un ritm alert toate balbele prezentatorilor show-ului, ale juriului sau concurentilor, cele mai haioase faze din emisiune si din cantonament, poantele facute de Stefan Banica Jr. la adresa juriului, cele mai "bomba" imbratisari de culise, lantul de accidentari si nervi intinsi la maxim din editiile emisiunii. Pe langa momentele care au smuls ropote de ras sau de plans in randul telespectatorilor, postul din Pache Protopopescu va prezenta imagini din culisele emisiunii, reactii exagerate, imbratisari tandre, glume spontane si momente jenante.

De la 22.00 vor dansa in fata euro-telespectatorilor Victor Slav si Anda Adam, Elena Gheorghe si Cornel Ogrean, Tili Niculae si Adrian Tapciuc, Ionut Iftimoaie si Cristina Rus si Laura Cosoi impreuna cu campionul la dans sportiv Mihai Petre. Printre invitatii speciali ai noptii se vor afla si fostii concurenti de la "Dansez pentru tine" Adriela Morar si Vladut Rosca. Ionut Paval (care a fost partenerul Danei Rogoz) si Sauvage, unul din membrii baletului emisiunii, isi vor demonstra calitatile intr-un numar de striptease pe o melodie interpretata de Horia Brenciu si orchestra sa. Cele trei fete nebune din "La Bloc", Tili, Laura si Dana ii arata lui Horia Brenciu cine e seful intr-o casa, acesta terminand una din melodiile sale cu buzunarele golite si nervii intinsi la maxim. Actorii din productiile "La Bloc", "Meseriasii", "Om sarac, om bogat" vor veni in fata dvs. cu glume "made in Romania" care sa cucereasca Vestul cu hazul lor. Printre ei se strecoara si gratioasa Nicoleta Luciu, care va "inainta" telespectatorilor motivele de lauda ale romanilor in fata lumii intregi.

De la ora 2.00, telespectatorii se vor distra "Sukar" cu un megaconcert din "Suflet de tigan". Exotica familie muzicala va incerca sa va transmita un mod de a percepe si intelege lumea, care incanta deopotriva sufletul si mintea.

B1 TV - Revelion "By Monica Columbeanu"

Prima surpriza a serii de 31 decembrie este, la B1 TV, reintalnirea cu actrita Monica Barladeanu, in rolul Ana din serialul "Lombarzilor 8". Monica a revenit in tara intr-o scurta vacanta, pentru a petrece Sarbatorile de iarna impreuna cu cei dragi, dar si pentru a filma inca doua episoade (13 si 14) din prima parte a serialului, care vor fi difuzate in seara de duminica, de la ora 18.00. Cele doua episoade incheie aceasta prima serie, urmand ca, din ianuarie, producatorii de la "Mandragora Movies" si minunatii actori sa revina in "Lombarzilor", pentru filmarile la a doua parte a serialului. Un alt program foarte apreciat de telespectatorii B1TV este "Pasul fortunei", realizat de Urania, care va prezenta, in cadrul unei editii speciale, predictiile astrale pentru 2007, incepand cu ora 20.00.

Petrecerea de Revelion "By Monica Columbeanu" incepe la ora 22.00 cu o transmisiune in direct de la Snagov, unde Monica si Irinel Columbeanu sarbatoresc trecerea in 2007 impreuna cu membrii ai familiei - parintii lui Irinel si sora Monicai -, nasii de cununie, cativa prieteni apropiati si doi invitati-surpriza, pe care telespectatorii ii vor cunoaste de Anul Nou. Pentru ca Monica este insarcinata in ultima luna, cuplul asteapta cu nerabdare si bucurie nasterea fetitei lor, care poate avea loc in orice moment.

La miezul noptii, B1 TV transmite din Piata Universitatii intrarea in Noul An, dupa care se revine cu transmisiunea in direct de la resedinta Columbeanu. Programul B1 continua, de la ora 02.30, cu "Concertul extraordinar de muzica populara si lautareasca" prezentat de Madalin Voicu si sustinut de artisti consacrati: Nelu Ploiesteanu, Cornelia Catanga, George Udila s.a. Schimband registrul, de la ora 04.00, B1 TV difuzeaza concertul violonistului Edvin Marton & Monte Carlo Orchestra - clasic si modern intr-un spectacol rascolitor pe fundalul unui impresionant joc de lasere si lumini. Edvin Marton este considerat unul din cei mai de succes violonisti din lume si a concertat la Bucuresti in aceasta toamna, intr-un show de senzatie care se difuzeaza pe postul din Calea Victoriei.

"EuroRevelionul integrarii", la National TV

National Tv va transmite pentru toti telespectatorii din Romania cea mai mare petrecere in aer liber organizata pentru intampinarea Noului An, 2007. Astfel, toti romanii vor avea sansa sa urmareasca in direct un spectacol unic de lumini si sunet, intregit de focuri de artificii magice si muzica de cea mai buna calitate. Atmosfera fantastica ce va marca intrarea in Noul An, dar si intrarea Romaniei in Uniunea Europeana va fi sustinuta de prezenta unora din cele mai sonore nume de pe piata muzicala romaneasca. Transmisiunea in direct a marii petreceri a "EuroRevelionului integrarii" va incepe pe 31 decembrie la ora 21:00 si va continua pana aproape de ora 3:00 a zilei de 1 ianuarie.

Revelionul National TV le ofera telespectatorilor trei editii speciale ale celor mai bune programe ale postului, plus o petrecere pe cinste incinsa in noaptea dintre ani, la Universitate. Printre cei care au tinut sa cante in aceasta noapte speciala pe scena amenajata pentru acest eveniment in centrul Bucurestiului se numara Suie Paparude, Nightlosers, DJ Project, atmosfera sarbatoreasca fiind sustinuta de Voltaj, Iris si Holograf.

De mentionat ca, pe langa prestatia de exceptie a muzicienilor, "EuroRevelionul integrarii" va beneficia de jocuri speciale de lumini, puse la punct de un mare regizor roman de spectacole, dar si de focuri de artificii spectaculoase, ce vor marca intrarea in Noul An, in momentul in care ceasul special creat la Universitate pentru "numaratoarea inversa" a intrarii Romaniei in Uniunea Europeana va arata ora zero a primei zile din 2007.

"Danutz SRL" si concert Tarkan, la TVR

Pentru ca e Revelion, telespectatorii TVR 1 vor avea parte de divertisment din plin: doua editii speciale ale emisiunii "Danutz SRL" ii asteapta atat in ultima zi a lui 2006, cat si in prima zi a anului 2007, Dan Bittman oferindu-le pe 1 ianuarie o gala a celor mai bune momente ale sezonului 2005-2006. Multa muzica, momente vesele si replici spumoase va asteapta in prima zi a anului, in "supermarket-ul" lui Dan.

Duminica, la ora 14.20, show-ul de divertisment va aduce doua echipe de combatanti, trei moldovence - Mioara Velicu, Daniela Condurache si Laura Lavric, cu trei actori - Marius Rizea, George Ivascu si Vlad Ivanov. Luni, 1 ianuarie, la ora 15.10, Gala Premiilor "Danutz SRL" va da intalnire cu: Corina Chiriac, Anna Lesko, Marcel Pavel, Claudiu Bleont, Smiley si Simplu, Bianca Brad, Florin Piersic, Delia, Madalin Voicu, Jean Paler, Gabriel Dorobantu, Sofia Vincoveanca, Maria Carneci, Petre Roman si Holograf.

Telespectatorul anului se va alege in noaptea dintre ani, in marea finala a concursului "Vrei sa fii No. 1?", ai carei moderatori vor fi Catalin Maruta si Crina Matei. Opt regiuni din tara, plus Bucurestiul, se vor intrece intr-un concurs maraton, cu mai multe etape, iar pe 31 decembrie, dupa miezul noptii, va fi desemnat Telespectatorul Anului, dintr-un numar de 50 de finalisti.

Telespectatorii vor putea castiga premii de peste 60.000 euro (in bani), plus 21 de premii in obiecte. Iar cel care va castiga titlul de Telespectator al Anului va primi un mare premiu - o masina sport germana seria trei. Noaptea care marcheaza transformarea Romaniei dintr-o tara din afara granitelor Uniunii Europene intr-una cu drepturi depline de stat european aduce in programul TVR 1 si divertismentul... politic. Sa ne despartim de trecut razand ne propune Claudiu Bleont, luni, 1 ianuarie, intr-o emisiune cum n-ati mai vazut, in care marile panseuri ale personalitatilor politice romanesti vor primi bine-meritatele aprecieri. Cunoscuta voce a postului de radio Europa Libera, Neculai Constantin Munteanu, este din nou "on air" la TVR 1, in prima zi din 2007.

Celebrul sau salut "S-auzim numai de bine!" da titlul unui documentar care parcurge cele mai importante momente din istoria Romaniei, de la Revolutia din 1989 pana la aderarea la UE, prin prisma omului obisnuit. Sibiul, primul oras care ne va reprezenta anul viitor la nivel european, nu va lipsi din programul TVR 1 din prima zi de integrare. Iar pentru ca este vorba despre Capitala culturala europeana, momentele artistice vor abunda in programul televiziunii publice.

Alaturi de transmisiuni directe din Sibiu, telespectatorii vor avea ocazia sa urmareasca mai multe concerte: nu poate fi ratat Concertul extraordinar de Anul Nou de la Viena sub bagheta maestrului Zubin Mehta, dar nici primul concert la Bucuresti al celei mai cunoscute fanfare din lume, Fanfara Ciocarlia! Concertul extraordinar de Sarbatori care marcheaza 250 de ani de la nasterea compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart va putea fi ascultat in noaptea de 1 ianuarie, iar fanii lui Tarkan isi vor intalni vedeta preferata in noaptea de Anul Nou, la ora 2.00. Spectacolul exploziv sustinut de Tarkan la Sala Polivalenta din Bucuresti, pe 12 iulie 2006, a ridicat sala in picioare pe acordurile muzicii sale timp de doua ore.

Tarkan a cantat in total 18 piese, printre care "Shikidim", "Simarik", "Touch", "Verme" sau "Dudu", fredonate de publicul din sala. Luminile, sunetul impecabil si efectele speciale au contribuit la realizarea unui adevarat show, din care nu au lipsit tipetele de bucurie si aplauzele fanilor. Tarkan a multumit de nenumarate ori publicului si organizatorilor, iar la final a promis ca se va intoarce.

Realitatea TV - Teo si Chisu

Si la Realitatea TV veti avea ce vedea in noaptea de An Nou. Programul "Happy New Year!" prezinta Romania de pe "no man’s land", care vorbeste, de fapt, despre numaratoarea inversa. 2007 vine in Romania la 12 noaptea, dar nu si in acea Europa in care ne integram. Acesta este elementul de specificitate a slotului, care cuprinde, in proportie de 70%, veselia si antrenul factuale: harmalaia live din Piata Universitatii, sarbatoarea de la Sibiu, report-ul din vama care se deschide (frontiera cu Ungaria) si cea care se inchide (granita cu Moldova).

Chisu, Teo si invitatii - dupa aproape trei ore de program-carte de vizita, apropie momentul desenarii portretului-robot al romanului care intra in Europa: baga sarmale-n dansul, joaca si se veseleste, crede tot felul de prostii, mai mult sau mai putin adevarate (ramane sa le judecati dvs.). Printre invitatii Realitatii, care va vor ura la unison "La Multi Ani!", ceea ce va dorim si noi, se vor numara: Titus Corlatean, Elena Udrea, Bogdan Olteanu, Teodor Melescanu, Marian Vanghelie, Andra, Monica Anghel, Ileana Ciuculete, Ion si Ionut Dolanescu, Viorica si Ionita din Clejani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.