De aproximativ doua luni si doua saptamini, Luminita Anghel locuieste "prin straini" asteptind sa revina in apartamentul de pe Calea Victoriei. Vedeta a fost nevoita sa se mute pentru ca blocul din care acesta face parte are "bulina rosie" si a trebuit reconsolidat.

Lucrarile au inceput in urma cu sase luni si in ritmul de lucru actual, nu exista nicio sansa sa se finalizeze curind. "Initial, a fost vorba de doua saptamini, atit ne-a anuntat firma Unicon SA, contractoarea Primariei, ca vor dura lucrarile", ne-a declarat in exclusivitate Luminita Anghel.

"Ni s-a adus la cunostinta ca, prin acea faimoasa ordonanta de guvern, cei care se vor opune lucrarilor de consolidare vor fi evacuati cu forta sau vor primi amenzi considerabile, fara a li se oferi, insa, o alternativa de locuinta temporara. Mie si baietelului meu ni s-a sugerat sa raminem in living (peretii exteriori de la ambele dormitoare fiind sparti) asa cum stau si alti oameni, in virsta, din bloc.

Din fericire, pentru mine a existat o solutie alternativa, dar ceilalti locatari indura frigul, lipsa apei calde, igrasia, zgomotul si praful, in propriile apartamente. Ieri m-am intilnit cu o vecina, o doamna in virsta, care coborise sa-si ridice corespondenta - avea paltonul peste halat si-mi spunea ca traieste cosmarul batrinetii ei", s-a raliat solista cauzei comune.

In prezent, Luminita si fiul ei locuiesc intr-un apartament de protocol pus la dispozitie de proprietar, ei fiind chiriasi in cel "reconsolidat". Interpretei i s-a comunicat ca "un zid nu foarte gros" va trebui sa treaca prin apartament si nu va afecta prea mult spatiul. Dar zidul este mult mai gros, reducind locuinta cu aproximativ 10 mp. Intr-o alta camera, a "disparut" o jumatate din geam si, implicit, din calorifer. Au fost montate tevi din pexal, care s-au spart si au inundat de mai multe ori apartamentul. Geamurile ramase nu se mai inchid etans, caloriferele montate sint improvizate din cele vechi.

Apartamentul devastat, mobile distrusa

David, fiul ei in virsta de zece ani, a ramas fara jucarii si computer care au fost lasate "pentru doar doua saptamini" in living. "Trebuie tot timpul sa fac naveta, sa-mi mai iau din lucrurile de care am nevoie. Acum, intreg apartamentul este devastat. Mobila - demontata si adunata in living - este zgiriata si stricata de la cimentul scurs. Semnele ca apartamentul va fi gata intirzie sa apara, cu toate ca zidul ce trebuia consolidat este finalizat".

Mai mult, firma Unicon SA a cerut bani suplimentari Luminitei, ca sa readuca apartamentul la starea in care fusese initial, desi aceasta era datoria lor. Asociatia locatarilor a facut o plingere la Primarie, care nu a fost, insa, luata in considerare. "Munca se face incet si prost: inginerul care se ocupa de supravegherea lucrarilor miroase tot timpul a bautura iar muncitorii, putini la numar, se misca in ritm de melc. Intrebata unde isi va petrece Craciunul, Luminita Anghel a raspuns: "De Craciun nu cint, nu am nici un concert. Il voi petrece in familie, dar unde anume, nu stiu!"


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.