El spune ca va incerca sa vinda ziarul si ca oricum preconizeaza scoaterea altui cotidian pe piata, unul politic. Soc si groaza in redactia cotidianului "Atac": in decurs de 24 de ore, angajatii ziarului au trecut prin doua reprize de convulsii, una mai mare ca alta. Prima a fost vestea ca jurnalista mondena Adriana Bahmuteanu a fost numita in functia de director al ziarului (publicatie specializata in investigatii si dezvaluiri de tip paparazzi).

Reactia a fost prompta: jurnalistii au anuntat ca, in cazul in care aceasta numire are loc, isi dau demisia in bloc. Joi seara, se ajunsese la un compromis, in sensul ca actuala conducere si angajatii ramin pe loc, in timp ce al doilea fascicol al ziarului se va transforma intr-un soi de publicatie de sine statatoare - Atac Monden - pe care sa-l preia Bahmuteanu.

Jurnalistii nu au acceptat nici macar ca numele ei sa apara in caseta redactionala alaturi de al lor. Pe de alta parte, directorul general Marius Stoian si-a dat demisia pe loc, enervat fiind de faptul ca nu a fost consultat in cazul numirii Adrianei Bahmuteanu. Ieri, in jurul prinzului, a venit al doilea soc: patronul ziarului, Marius Locic, un afacerist in domeniul imobiliarelor si apropiat al PD, a venit la redactie insotit, se pare, de un fost ofiter de la "Doi si un sfert", Mugur Preda, si si-a anuntat angajatii ca ziarul se inchide, incepind de astazi. El le-a spus angajatilor ca face acest lucru din cauza unor "presiuni externe" si ca s-a saturat de aceasta bataie de cap.

Potrivit unor surse din redactie, Locic ar fi dat de inteles ca decizia lui are legatura si cu recenta campanie purtata de ziar impotriva fostului ministru Codrut Seres. Contactat de "7plus", Marius Locic spune ca s-a saturat de "Atac" si isi va face un ziar pe gustul lui, eminamente politic (n.red. - posibil sa achizitioneze "Ultima ora"). "Da, ziarul a fost inchis, dar pentru o perioada scurta de timp. Anunt public faptul ca vreau sa vind ziarul, deci "Atac" este de vinzare. In urma unor evenimente, am decis sa inchid ziarul. S-au ivit probleme de redactie pentru care eu nu mai am puterea sa le rezolv. Dar ramin in presa, o sa o iau de la zero si o sa fac un ziar de politica. O sa fie asa cum stiu eu ca se face un ziar. Prioritatea mea, acum, este vinzarea «Atacului» care a devenit o povara pentru mine", a tinut sa precizeze Marius Locic.

Bahmu` ramine angajata lui Locic

La momentul preluarii ziarului de catre Locic de la Marian Iancu s-au vehiculat informatii potrivit carora publicatia in cauza se doreste a fi rampa de parvenire a lui Locic in domeniul politic in care acesta doreste o cariera, el fiind, cum spuneam, un apropiat al PD.Este posibil, pe de alta parte, ca afaceristul sa-si fi dat seama ca un ziar are cheltuieli foarte mari, iar profiturile nu sint intotdeauna pe masura.