Faptul ca Loredana este de departe favorita pentru a reprezenta Romania la concursul Eurovision de la Kiev pare sa fie motivul pentru care pana in acest moment s-au retras din competitie doi participanti cu greutate.

Dupa ce formatia Directia 5 a anuntat ca renunta la batalia de la Kiev, Alexandra Ungureanu a decis sa se concentreze asupra unui nou proiect muzical in defavoarea participarii la Eurovision. Locul vacant a fost ocupat de grupul Shake cu melodia "You’re Right" compusa de George Popa. Cu toate ca piesa Alexandrei - "Your Love"- compusa de acelasi George Popa se clasase pe un avantajos loc 5 cu 177 puncte, solista a luat hotararea de a parasi competitia. Din cele declarate de interpreta reiese ca a deranjat-o faptul ca anumite piese din concurs au fost favorizate de schimbarea brusca a regulamentului.

PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII CIUMA

Daca pana acum toate melodiile pentru Eurovision erau prezentate in prima auditie si prin urmare aveau sanse egale, noul regulament prevede ca piesele candidate sa nu fi fost facute publice in scopuri comerciale inainte de 1 octombrie 2004. In vechea formula juriul trebuia sa asculte intr-o singura zi toate piesele intrate in concurs, cantece complet necunoscute pana in acel moment. Conform noului tipar, piesa "Le le" a Loredanei (cu care participa anul acesta la Eurovision) a fost lansata inca din luna noiembrie a anului trecut, timp in care a avut parte de o promovare intensa, spre deosebire de alte piese dintre cele 12 care au fost prezentate in prima auditie, deci nu s-au bucurat de mediatizare.

PRETEXTE

Marian Ionescu, liderul Directia 5, a fost extrem de neconvingator cand a inaintat drept scuza pentru renuntarea la Eurovison programul extrem de incarcat, dar si faptul ca juriul nu a optat pentru piesa lor preferata "Si ce daca", dintre cele doua melodii pe care le aruncasera in joc. Gurile rele spun ca, la fel ca in cazul Festivalului national al cantecului de dragoste, baietii de la Directia 5 au renuntat pentru ca nu au fost siguri ca vor invinge. Loredana a declarat la randul ei ca toti concurentii au sanse egale. Cat despre retragerea formatiei Directia 5, interpreta a precizat ca nu crede ca ea este motivul pentru care s-au retras din concurs.

Iata ce ne-a declarat Alexandra Ungureanu despre iesirea sa din cursa pentru Eurovision:
"Retragerea mea are mai multe motive. Cand am facut piesa pentru Eurovision nu stiam cum vor evolua lucrurile cu noul meu proiect de la Roton. Acum am aflat ca presupune ca eu sa cant cu alte persoane. Ceva in genul unei trupe. Imi voi pastra numele insa. Dupa ce am cantat alaturi de Sistem si de Holograf mi-am dat seama ca este mult mai buna aceasta varianta, una dintre cauze fiind show-ul pe care il asiguri. Albumul va fi gata spre sfarsitul lui aprilie.

DEZAMAGITA

In al doilea rand, dupa participarea la Festivalul national al cantecului de dragoste am realizat frustrarile si parerile de rau de care ai parte dupa astfel de concursuri. Pentru ca sunt genul de concursuri in care, chiar daca stii ca ai dat tot ce ai mai bun - melodie buna, ai aratat bine -, rezultatele te dezamagesc. Poate ca nu sunt tocmai obiectiva si astea sunt concursurile pana la urma. Insa eu ma cunosc si consider ca nu am nevoie de aceste festivaluri pentru a dovedi ce pot.

SCUZE

Al treilea motiv este de fapt o neintelegere. Eu imi facusem un anumit program. Apoi mi-am dat seama ca inregistrarile videoclipurilor pentru promovarea pieselor admise vor avea loc intre 22 februarie si 2 martie, iar eu ma gandisem sa vorbesc cu cei din TVR pentru a lasa aceasta parte pe ultima suta de metri. Acum sunt si in sesiune, am examene, trebuie sa alerg si dupa haine. Prin urmare, nu le pot face pe toate. Poate ca cei care spun ca toate astea le stiam si inainte de a ma inscrie au dreptate. Si de aceea vreau sa le cer scuze celor pe care i-am lezat cu decizia mea. Insa nu vreau decat sa fac ce este mai bine pentru mine.

AVANTAJATI

Un alt aspect care m-a surprins este schimbarea brusca a regulamentului. Si prezenta unor nume printre cei alesi pe care nu vreau sa le comentez. Normal ca piesele care au avut parte de publicitate cu mult inainte de cele facute de curand sunt in avantaj fata de cele in prima auditie. Oamenii au avut ocazia sa le asculte de nenumarate ori, sa se obisnuiasca cu ele. Cat despre Loredana, intotdeauna am considerat ca ar trebui sa concureze la Eurovision. Cred ca din start este preferata si potentiala castigatoare. Are si o echipa puternica in spate. Dar atunci nu inteleg de ce s-a mai facut aceasta selectie."

NOUL CLASAMENT:

1 Le Le - Loredana Groza
2 All The Time - Nico & Mihai Traistariu
3 Let Me Try - Luminita Anghel & Sistem
4 Learn To Say Good Bye - Maria Magdalena Danaila
5 Living For Today - Centru’ Civic
6 Come Into My Life - June
7 You’re Right - Shake
8 Heading For Glory - Academica
9 I Need You So - Pops
10 Lonely in Heaven - Juke Box
11 Soarele meu - Mandinga
12 Zi si noapte - De la Vegas

ZDOB SI ZDUB - DINAMITA LA KIEV

Trupa de etno rock’n’roll Zdob si Zdub are sanse foarte mari sa fie aleasa pentru a reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision. Acestia participa la competitie cu piesa "Bunica bate toba" si sunt increzatori in fortele proprii.

"Boonika n-a fost scrisa special pentru Eurovision. E o piesa pozitiva, o bomba energetica", au declarat moldovenii. "Este adevarat ca avem un mic avantaj: faptul ca melodiile noastre sunt in rotatie la posturile tv ucrainene si ca, din punct de vedere cultural, avem multe lucruri in comun. E prima experienta de acest gen a TV Moldova 1 si trebuie sa fim indulgenti. Pacat ca acest concurs nu a fost anuntat mai din timp. Din aceasta cauza interpretii n-au avut timp sa se pregateasca mai bine. Daca vom ajunge la Kiev vom dinamita imparatia adormita a Eurovisionului!", au mai declarat Zdob si Zdub.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.